GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Archive for the ‘Енергия на нулевата точка’ Category

Устройство зарежда батерии с енергия от вакума

May 1, 2008

David_Bowling_charger_side1_crop_300

Дейвид Боулинг е създал устройство, което може да зарежда непрекъснато батерии като енергията която произвежда е с пъти по-голяма от тази необходима за работата му. Дейвид е използвал устройството за да захранва ел. мотор, малки електроуреди и батерии. Той казва че с увеличаване на товара върху мотора се увеличава и енергията на изхода.

Според някои предположения, устройството използва енергията на нулевата точка (или лъчиста енергия) подобно на известният откривател Никола Тесла.

Read the rest of this entry »

Теми: алтернативна енергия, Енергия на нулевата точка

Американска компания разработва електрогенератор на безплатна енергия

September 25, 2007

MPI Американската компания Magnetic Power Inc. съобщи че е започнала разработката на нов тип електрогенератор, който ще революционира енегрийният бизнес.

Read the rest of this entry »

Теми: алтернативна енергия, генератори, Енергия на нулевата точка

Енергия на нулевата точка

September 17, 2007

Zero Point EnergyПреди да започнем с коментирането на някои от най-важните научни открития в областта на физиката, химията, електрониката и механиката свързани с алтернативни източници на енергия, считаме за важно да ви запознаем с концепта на енергията на нулевата точка(Zero Point Energy). Името нулева точка идва от факта, че това е енергия, която остава в елементарните податомни частици при темперетура на абсолютната нула 273,15°C. Друг термин използван за описване на същата енергия е енергия на вакуума.

Read the rest of this entry »

Теми: Енергия на нулевата точка