GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Широко затворени очи

September 5, 2008

Само Иво Инджев ли забеляза историческото значение на датата 3-ти септември и има куража да назове нещата с истинските им имена? И «Капитал» постави някои въпроси предварително,  в контекста на това кой как ще се облажи на държавната софра.

Всички останали медии,  отразявайки събитието, се повториха до правописните грешки едва ли не . Зад раболепното преповтаряне на афишираната амбиция на управляващите България да стане отново енергиен лидер на Балканите проличаха отново три неща – 1/България няма гражданско общество,  2/ няма и помен от независима журналистика и 3/българите нямат рефлекс за оцеляване. Всичко това е подменено със сплав от слугинаж и безхаберие, позволяващи да се реализират огромните комплекси на дребните български партийни и енергийни олигарси, на които им текат лигите, като гледат какво правят руските им идоли.

Кой беше казал: «Не сме народ, а …» След като всичко читаво вече се изнесе далеч от  тази държава, тези,  които сме тук, си мълчим. Дори зелените се забавляват и са твърде заети да търсят начин да рециклират празните бутилки от водка. На Беглика и Околчица…

Тъпо, тъжно, безнадеждно…

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: АЕЦ Белене, алтернативни енергийни източници, безопасност, Екология, енергийна независимост, ядрена енергетика

 1. voxy
  05 Sep 08
  5:47 pm

  объркала си блога, в който да пуснеш толкова силно политизирано и необосновано мнение. Иво Инджев прекалено много мрази Русия

 2. Абе чак политизирано, може и да си прав, но тук си пишем каквото пожелаем, а и темата има сериозни последствия за българската енергетика и природа. АЕЦ Белене е една от най-големите измами на нашето време и затова тази тема трябва да има много по-голяма публичност и яснота, защото много хора не са наясно за каква глупост става въпрос. Единственото което се бута като лозунг е „енергиен лидер на балканите“, без да се осъзнава че всъщност ще сме фалирали от тоя проект и пак хората ще плащат за всичко това.

 3. Драго
  06 Sep 08
  12:00 am

  Как няма да я мрази като Гоце го изпъди от БТВ–то… той си мислеше, че като са американци, значи може да си говори всичко.

  АЕЦ Белене си е много добър проект, само дето се прави от мега-крадливо правителство и заради това ще ни струва двойно. И не трябваше да е по руска технология!

  А аз не виждам какво му е лошото да сме енергиен лидер на балканите. Не случайно в дискусията за ТЕЦ-а и АЕЦ-а ви казах, че заради електроенергията сме почти единствения стабилен регион на Балканите за последните 20 години!

 4. Нови научни данни за влиянието на горите върху климата : Блогография
  09 Nov 08
  3:19 am

  […] Широко затворени очи (3) Filed Under: ТехнологииTagged: […]

 5. […] Широко затворени очи (3) […]

 6. бачо киро
  14 Nov 09
  9:45 am

  към недоволния от иво инджевия изказ: иво инджев въобще не мрази русия, той обича българия. когато някой от мрънкащите създаде и отгледа три читави деца в същите времена и условия, тогава да се прави на критичар. по-важният въпрос е: дали тукашните рускоманиаци и рускопоклонници обичат българия или обичат робството, щото техните родители добре са преживявали покрай постоянната продажба на българския суверенитет, традиции и интереси?
  фактите зад маниакално-натрапчивите геополитически интереси на руснаците от времето на петър първи досега са да откраднат идентичност – тази на най-успешната европейска държава, съществувала за цялата запомнена днес история: римската империя. правейки всичко възможно да се докопат до цариград – столица на последната част от тази хилядогодишна държава – византия (някой да се изкаже че тия не мечтаят за хилядогодишен райх?). затова преди повече от три века с поредния рускотурски мирен договор са ликвидирали двете български диоцези – така се наричат религиозните сфери на влияние и практикуване в християнската религия, която е традиционна тук и до днес. забележете – не ислямските завоеватели, а някакви странични са унищожили двете български патриаршии, едната от които е достигала чак до сицилия!. пак тези „добротворци“ насилствено изкореняват употребата на български като масов и като официален език на север от дунава, замествайки го с изкуствения диалект, производно на някогашния „войнишки латински“ – мешавицата латинскоподобна реч на наемниците в римската войска, който не са могли да усвоят истинския латински, езика на римската империя. днес го наричаме румънски. единствените, които не са искали българия след исляма да има свой собствен основен закон – конституция – и техни войски да останат тук за вечни времена. …

 7. бачо киро
  14 Nov 09
  10:20 am

  добре че още тогава европейските народи са ни „оправили“ – с берлинския договор се заповядва всички чужди (небългарски) войски да напуснат българката територия в срок до шест месеца – и това за мен е истинското освобождение на българия. а тогасва чуждите войски са били султански (турски) и императорски (руски) вийски – войници, офицери, животните им и оръдията им – всичко на гърба на робите-българи, поискали да погледнат нагоре към светлината. за периода през който плячкосващите руснаци – никога не са се променяли – пребивават тук на издръжка на българските жители, блъгарската държава плаща тридесет и два тона злато – това българообичащите наричат „грешни пари“. какво би могла да стори българия при старта си след исляма с тридесет и два тона злато вповече мисля че всеки рускоманиак може да си представи, нали дори неграмотните цигани разбират днес цифрите по левчетата и по джиесемите..
  пак руснаците на конгреса на световната терористична организация „комунистически интернационал“ (опитал износ на комунистическа зараза за испания – провал неуспешен, макар испанците да са били под исляма не четиристотин, а осемстотин години!) по времето на дружелюбните прегръдки между селския комунизъм в северна азия и националния социализъм в централна европа – периода преди и в началото на втората световна война, започнал като караница между двама съюзници – германия и сесесере – пак те, руснаците, създават със специално решение на комунистическия интернационал на поредния им конгрес изкуствения и несъществувал никога и никъде „македонски език“. специално за сумтящите, които обожествяват единствено личния опит и отричат панически колективния ще споделя че съм потомък на бежанци от геноцида над българите, провеждан в егейска българия – част от географската област македония. когато гърците и французите плячкосали и опожарили „републиката“ горно броди, бащата на баща ми напъхал набързо децата в конските кошове и без нищо, само с живота в пазвите си, напуснали мястото, което са обитавали поколения наред за радост на мародерите – в най-лошите години прадядо ми е имал под три хиляди глави добитък, а нито един от сумтящите не би могъл да си представи какъв акъл се иска от сам човек да управлява колектив от три хиляди животни, били те и овце. тук въобще не правя асоциация с апатичните консуматори на кръчмарска музика, фалшиви наркотици и ръждясала мозъчна промивка в днешно време. та всички мои живи роднини, които съм виждал през живота си – а в нашия род все се раждаме от зрели, а не млади родители и връзките във времето между поколенията са по-дълги както при всички жители в градски условия – всички до един са се самоопределяли като българи. затова когато някой промит мозък започне да тръшка по масата твърдения, инжектирани от навика на промитите мозъци от предишни поколения, повтарящи чуждите вменени заповеди и активно разпространяващи антибългаризъм, съм достатъчно наясно колко е две и две и накъде залязва слънцето. за домашно на рускопоклоннижите: колко е тежало златото, което водка-фанатиците са плячкосали от „съюзническа“ българия след повторната интервенция в българия в края на 1944та година? каквото и да имат, никога не са успявали да се организират и да са ефективни тези изключително неуверени в себе си славяни – горди единствено с някогашните си ядрени мускули и никога с качеството на живот на обикновените хора, живели за целия период на съществуване на рускоезична държавна администрация в азия като икономически несвободни – да ка човеци или сами можете да си я кажете? който човек е собственост на друг човек, е роб противно на неговото рождено и божествено право.
  и за последно сравнение – всички колониални държави се отказаха от колониите си след втората световна война освен една – последната колониална държава. иска ли някой да познае от първия път коя е тази единствена ретроколониална държава? и колко милее тя за добруването на жителите в своите колонии? атомна бомба управлявана от нейни специаллисти и накрайник на нефтена тръба, заливан от нефта в нефтоносачи в туристическото морско крайбрежие – аман от такава обич. искам както васил иванов кунчев е казал – чиста и свята българия без намесата на руснаците.

 8. Sic transit gloria mundi…Франция внася ток! | Строителство и ремонти
  21 Nov 09
  11:00 am

  […] Широко затворени очи […]

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>