GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

HP EliteBook 6930p работи 24 часа с едно зареждане на батерията

September 9, 2008

Вчера от компанията НР обявиха, че са успели да постигнат забележителните 24 часа работа с едно зареждане на батерията на новия HP EliteBook 6930p. Разбира се при някои условия, но въпреки това новината е впечатляваща. Специалната батерия се предлага като опция към модела, има изисквания към операционната система и други.

Забележителното постижение е резултат от няколко фактора: изключителната инженерна работа на НР, използването на Intel® solid-state hard drives (SSD) и икономичния HP Illumi-Lite LED екран.

От компанията са си поставили за цел до 2010 всички техни преносими компютри да бъдат снабдени с екрани, които не съдържат живак. Освен това HP EliteBook 6930p е отличен със знака ENERGY STAR – запазена марка на United States Environmental Protection Agency.

Повече информация на: http://www.businesswire.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: laptop, notebook, Батерии

  1. Е това е супер! 24 са много, но ако постига 12 часа реално, при стандартен режим на работа аз ще съм повече от доволен 🙂

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>