GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Победителят в TechCrunch50 е известен

September 11, 2008

Победителят в TechCrunch50 е Yammer – това е нещо като корпоративна версия на Twitter . За разлика от Twitter, където основният въпрос е „Какво правиш в момента”, тук въпросът е „ Какво работиш в момента”. Всеки служител, с валиден корпоративен email може да се включи, което напомня началния модел на Facebook.

Колегите могат да си обменят актуална информация, да задават въпроси, да си разменят линкове и да постват новини. Тази информация е достъпна през web, IM, SMS, iPhone приложения, Blackberry приложения, email.

Yammer създава директория на компанията, където всеки служител има профил, а миналите разговори и съобщения могат лесно да се намират в архива. Това е нещо като потребителска социална мрежа в рамките на компанията.В същото време сигурността е гарантирана и никой без валиден корпоративен мейл адрес не може да бъде допуснат в мрежата.

Базовата версия на Yammer е безплатна, но ако дадена компания иска да администрира собствената си мрежа, трябва да заплати цената от $1 месечно за всеки служител.

Yammer е дело на бившия PayPal COO David O. Sacks и официално беше представена на 8 септември 2008 г.

Понеже съм работила в три различни компании с над 400 служители и имам зад гърба си страшно много часове, пропилени в безсмислени „оперативки“ – една ужасна форма за координация на служителите и действията им, която в България е твърде неефективна, макар да има лоша слава навсякъде по света, тази възможност за комуникация в реално време страшно ме впечатли. Едва ли много български фирми ще я възприемат, но това не омаловажава нейното значение за намаляване на дублирания труд, пропуснатите срокове заради лоша координация на различните отдели и служители, загубените часове в търсене на правилния човек на правилното място, на нужния отговор или информация. В момента не работя в подобна голяма структура, но ако бях все още в някоя от предишните фирми,в които съм работила, уверявам ви, че вече щях да съм се възползвала от Yammer.

По материали от: www.techcrunch.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: ефективност, обмен на информация, социални мрежи

 1. Свежо: Така написано изглежда, че GreenTech-BG е победителят….

 2. Свежо: Това беше първото нещо, което и аз си помислих.

 3. yurukov
  11 Sep 08
  7:41 pm

  Свежо: Тц, некоректна реклама 🙂 Ангеле ще ти се скарам като се видим пак.

 4. Росен Русев
  11 Sep 08
  9:49 pm

  Оперативките би трябвало да са полезно нещо, стига да не се подхожда към тях като към траорна церемония.
  Не съм се внедрявал в такава голяма компания все още, но ми е интерсно (:

 5. speeva
  12 Sep 08
  6:55 am

  Свежо: ПРизнавам си – аз съм виновна! Още по-кофти е, че изобщо не съм го видяла…и даже не мога да го редактирам в момента, въпреки че съм влязла в профила си…моля зя извинение,няма умисъл…

 6. speeva
  12 Sep 08
  6:59 am

  Свежо: Юруков, а защо вместо да се карате на Ангел не измислите нещо заедно, с което догодина подобно заглавие да е вярно? Просто идея…
  🙂

 7. yurukov
  12 Sep 08
  11:28 am

  Свежо: А споко бе – ние само се майтапим. Каро гледам как Ангел се справя, нищо чудно и да стане истина.

 8. akafazov
  12 Sep 08
  12:29 pm

  Свежо: Ааа не съм аз, Севдалина движи нещата 🙂

 9. yurukov
  12 Sep 08
  2:46 pm

  Свежо: Да, днес Ники ми каза. Браво за блогът все пак. Доста се развива. Разбрах, че сте доста хора сега.

  Аз всъщност казах ли ти, че ще правя нов технологичен блог? Бизнес иновации – SOA, BPM, EII, семантика, такива неща. Кажи ако имаш интерес или познаваш някой от нашите. Яската каза, че сега е в друга зона.

 10. akafazov
  12 Sep 08
  3:00 pm

  Свежо: Технологичен блог! Не знаех, но определено проявявам интерес. Така че пиши ми ако имаш идеи, може би и аз ще мога да помогна.

  Иначе в грийнтек сме само 2ма за сега. Имам супер много идеи за сателитни проекти около този сайт, но в момента ми липсват хора и време. Но по всичко личи че хората проявяват интерес, което ме радва. Ще видим какво ще излезе в бъдеще 🙂

 11. За социалните мрежи и генерирането на трафик : Блогография
  09 Nov 08
  3:14 am

  […] Победителят в TechCrunch50 е известен (1) […]

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>