GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

A2B – електрически велосипед за еко-ентусиасти

September 11, 2008

Компанията Ultra Motor пуска на пазара този месец електрическия велосипед A2B. Освен невероятния дизайн, колелото ще има пробег от 32 км. само на батерия при скорост от 30 км/ч. Този вид транспорт е добър за околната среда и щастие за душата, казват от компанията 🙂


Рамката е изработена изцяло от алуминий и цялото колело тежи под 35кг. Това може да изглежда  много, но нека не забравяме, че колелото има батерия и 500W ел. мотор, удобна седалка и пълно окачване и на двете колела.

Като допълнителни опции могат да се добавят втора батерия за $400 (удвоява пробега), кошница и странични чанти. Цената по магазините трябва да е около $2500.

Според моето лично мнение, това е идеалният градски транспорт. Единственият проблем в България може да се окажат шофьорите камикадзета, на които не им пука, че могат да отнесат и някой колоездач по пътя 🙂

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: батерия, електрически велосипеди, колело, Транспорт

 1. Извинявай, ама какво му е идеалното на това нещо? Електрически „велосипед“… че какво им е лошото на „обикновените“? А, да – сетих се – педалите не се въртят сами. Както казва една моя позната (не знам дали тя е автор): Всички искат да се върнат към природата, ама никой не иска пеша.
  Да ви имам и екологията, и природолюбителството.

 2. Ама чакай, ние не сме против нормалните велосипеди 🙂 Даже те са още по-добри от електрическите. Обаче всичко си има място.

  Аз лично смятам, че в момента ползваме прекалено много автомобили. Има много хора, които пътуват до работа и обратно всеки ден по 2, 5, 10 километра, блъскат се по задръствания, мърсят въздуха защото пътуват с автомобили. Защо за такива цели не се ползва велосипед. Не всеки иска да върти педали до работа и обратно, но ако има опцията да спести пари и опази здравето си, то електрическите велосипеди са перфектни. Те като цяло имат съвсем друго приложение от нормалните велосипеди. А и те имат педали, просто човек има повече избор. Какво му е лошото на избора?!

 3. Росен Русев
  11 Sep 08
  9:10 pm

  Това ми напомни за един пич, който беше преработил мини мотоциклет на електрически.
  За целта беше използвал електродвигател и оборудване каквото се използва специално за авиомоделиски цели.
  Става дума за свръхлек 5kW електродвигател в комплект със 100А контролер!
  При появата на това нещо батковците с големите мотори ставаха за смях (: (: (:

 4. Драго
  12 Sep 08
  12:49 am

  А де, 2500$ ?!

 5. wakeop
  12 Sep 08
  10:26 am

  Що, симпатични са колелетата… бих си взела, ако не беше цената. Съвместява донякъде функциите на колело и мотопед и не ти трябва книжка за него.

  Но за масов градски транспорт по нашите географски ширини забрави… скофти ли се малко времето, завалят ли дъждовете, вече не става. Не защото сме от захар и ни е страх да се понамокри малко, а просто един кретен с кола да мине през локвата до теб и трябва да се преобличаш.

 6. kakvo shte kagesh za malko prevozno sredstvo ispolsvaiki jasti ot velosipedi s dva alternativni dvigatela s vatreshno gorene i elektrijeski /moge i pedali

 7. Николай
  04 Jun 11
  7:40 am

  Супер са, ама много пари струват 🙁 1500лв възможно най-евтиния китайски ел. велосипед. Все пак живеем в БГ.

 8. Joro
  04 Jun 11
  3:32 pm

  Е да дер на картинки ще ги гледамел Не може да се оплачеш – Дори и със средна БГ заплата можеш да си купиш снимка на такова колело

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>