GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Кози на работа в Лос Анжелис

September 13, 2008

Лос Анжелис отново изненада света с едно невероятно, зелено, практично и евтино решение за прочистване на терен от 10 декара като за целта е наето … стадо от 100 кози. Оказва се, че козите са по-евтината опция в сравнение с работници, снабдени с косачки.

Пътуващите по близката магистрала се надпреварват да правят снимки с мобилните си телефони на елитните породисти южноафрикански кози, които са доста необичайна гледка сред небостъргачите и градския трафик. Поради близостта на Холивуд много от тях са убедени, че се заснема сцена от филмова продукция.

George Gonzalez – собственикът на стадото, счита че то ще изпълни заданието си за около 10-тина дни. Сумата, която му е заплатена за услугата е едва 3000$, докато наемането на работници би струвало минимум двойно в парично изражение. Освен това козите не искат обедна почивка и фас-паузи!

На прочиствания парцел ще бъде изграден третия нубастъргач California Plaza. Засега няма планове козите или други животни да се ползват на някой от следващите етапи от строителството му. Но както пишат в Sustainablog, да се надяваме, че ще продължат и нататък да са загрижени за околната среда.

А ние можем да добавим: да се надяваме, че и българските предприемачи и градски власти ще бъдат така изобретателни и пестеливи, когато става въпрос за тривиални и удачни от всяка гледна точка решения.

По материали от: sustainablog.org

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Екология, замърсяване, иновативност, креативност, околна среда, СО2, урбанизация

 1. Марти
  13 Sep 08
  1:51 pm

  Ово е бизнес, гледаш кози и хем си пасат, хем ти дават пари 🙂


 2. Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'kafazova'@'localhost' (using password: NO) in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212
  ivan99gl
  13 Sep 08
  2:28 pm

  Свежо: Тези американци какво ли няма да измислят

 3. […] Кози на работа в Лос Анжелис (1) […]

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>