GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Кухня на колела

September 14, 2008

Фирмата Electrolux организира ежегодно конкурс за дизайн на електроуреди. Сред кандидатите тази година се отличава едно изключително предложение за мини-кухня на колела на дизайнера Nojae Park. Предназначена за малки жилища, тя е идеално решение за студенти и млади семейства, за хора, които често сменят адреса си или такива, които често хапват на крак пред компютъра.

Продуктът се състои от четири части – плот от неръждаема стомана, който може да служи като поставка за приготвяне на храната или за маса; плот с котлони за готвене; след това идва електрическата фурна, която същевременно може да се ползва за шкаф за съдовете и накрая – миниатюрен хладилник. Външният и вид неслучайно напомня офис контейнер – тя наистина може да се побере под работния плот на бюрото.

Проектът е просто брилянтен като замисъл и се надявам, че минималистичния дизайн и мултифункционалността му ще бъдат оценени от производителите на електроуреди и скоро ще го видим на пазара.

По материали от: www.yankodesign.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Енергийна ефективност, ефективност, иновативност, креативност, Технологии за дома

 1. Maya
  14 Sep 08
  8:37 pm

  Това е супер за хора, които кухня почти неизползват, а и има страхотен дизайн. Единственият недостатък е, че е аргономично неудобено за готвене (но и много нормални големи кухни също), но затова път е хипер малъко и така или иначе измислено за рядка употреба :)!

 2. Наистина много яка кухня, де да правеха и автомобилите с толкова мисъл.

 3. Joro
  15 Sep 08
  7:06 pm

  Тази кухня може да се използва от хора които живечт в малки йилища, дори е и мобилна, само дето нчма чешма и умивалник, които да могат да се включват към ВиК

 4. Joro
  15 Sep 08
  7:15 pm

  Но въпреки това е страхотна

 5. […] Кухня на колела (4) […]

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>