GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Европа се замисля за събирането на СО2 от атмосферата

November 7, 2007

powerplant Европейската комисия е взела мерки за въвеждане на нужното законодателство, така че технологиите и практиките свързани с метода на събиране на вредните вещества от атмосферата да станат реални в близките няколко години.

В момента идеята за прибирането на въглерода от въздуха може да изглежда смешна, но явно европейската комисия смята че това е алтернатива, която може да стане рентабилна в бъдеще. В момента обаче цената на тези практики е твърде висока за да се приложат на практика. Все пак идеята съвсем не е лоша. След като енергията и новите технологии напреднат достатъчно, нищо чудно да можем след няколко години да си позволим да пратим устройства във високите слоеве на амтосферата където да пречистят въздуха.

Източник: AutoBlogGreen

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: атмосфера, СО2

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>