GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

MX Air на Logitech – красива и удобна

October 2, 2008

Компютърна мишка, която работи едновременно върху бюрото и във въздуха – като всяко друго дистанционно устройство? Точно такава е мишката MX Air на Logitech, която съвсем заслужено грабва годишния приз на 2008 IF. Можете просто да се изтегнете на дивана с новата мишка в ръка и да сърфирате в интернет или каквото друго ви е на душа. Това е изключително удобство за хората, които прекарват доста време пред компютъра – независимо дали са професионалисти, блогъри или геймъри. Вече можете да избягвате еднообразната принудена поза, която създава толкова много проблеми.

Дизайнът на MX Air е изключителен – от Logitech са заложили на принципа „по-малко означава повече”. Горната част е изработена от блестяща пластмаса, докато основата е метална. Това не е първата жироскопична мишка на пазара, но тази има много добри характеристики и следователно сериозен шанс да се наложи. В нея са комбинирани изключително прецизна лазерна оптика и Freespace’s innovative motion sensing technology.

MX Air е снабдена с бутон включи/изключи, за да се пести енергия; безжична е; батерията и издържа 3 дни без презареждане; снабдена е с контролери play/pause и volume за удобна работа с мултимедия; комплектована със SetPoint software, който дава възможност за настройване на функциите; Windows XP/Vista съвместима; не коментирам цената – $149, но от Yanko Design откровено я окачествяват като класически пример за „form over function“.

Все пак ако следвате принципа да се освобождавате от всички вещи, които не са красиви или не вършат работа, сдобиете ли с това бижу, едва ли ще се отървете скоро от него.

Дизайнер: Marcel Twohig & Design Partners

По материали от: www.yankodesign.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: електроника, ергономичност, иновативност, креативност, офис техника, Технологии за дома

 1. ivan
  04 Oct 08
  11:24 pm

  Дизайнът е трепач, но не виждам нищо зелено в тази технолигя. В първия момент си помислих, че е някоя йонизираща мишка…

 2. Севдалина Пеева
  05 Oct 08
  9:20 am

  Аз схващам зеленото доста широко – всичко, което прави живота ни по-добър, по-удобен, по-приятен, без да нанася вреда по никакъв начин на природата, така че по мое мнение тази мишка се вписва в категорията зелени 🙂

 3. Joro
  06 Oct 08
  7:31 am

  Точно така, „зелено“ е всичко, което намалява труда, енергията, отпадъците или комбинация от трите изброени аспекта за постигане на определена цел. Всяка нова технология може да се разглежда като зелена, но аз лично изключвам оръжията, но и там има опити за намаляване на въздействието в-ху ОС

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>