GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Honda създава водородна система за собственици на автомобили с горивни клетки

November 12, 2007

HondaFuelCell Известно е, че Honda смята да пусне автомобили с горивни клетки на масовият пазар преди 2015г. Съществува обаче големият проблем, че този тип автомобили имат нужда от зареждане с гориво, което се съхранява под високо налягане и много ниска темперетура. Като резултат липсва необходимата инфраструктура за зареждане на автомобилите, които използват водород. От Honda се надяват да намерят решение на проблема като разработят система за домашно производство на водород.

Това не е неочаквано решение като се има в предвид факта, че компанията започна да предлага соларни панели в Япония през 2007г. Най-вероятно водородната система ще използва електричество, тъй като все още не съществува достатъчно удобна електролиза работеща със соларна енергия. Но дори и да не е достатъчно чиста, тази технология ще позволи бързото навлизане на водородни автомобили на масовият пазар, което от своя стране ще бъде достатъчен стимул за останалите разработчици в областта на горивните клетки.

Източник: IHK

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: Honda, горивни клетки

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>