GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Siemens строи четвърти вятърен парк в Турция

October 18, 2012

Siemens Energy са сключили договор за доставка и изграждане на още една вятърна централа в Турция. Тя ще включва 22 вятърни турбини и ще бъде изградена в Балабанли до град Текирдаг в европейската част на страната. Това е четвъртият договор на Siemens в Турция, който ще осигури изграждането на 50 мегаватов вятърен парк, достатъчен за захранването с чиста електроенергия на 43 000 турски домакинства.

“Турският вятърен пазар е привлекателен за компанията Siemens и ние очакваме да расте в бъдеще“ – казва Felix Ferlemann, CEO на Wind Power Division на Siemens Energy. “Четвъртата поръчка за вятърни мощности от Турция показва, че нашата компания е конкурентна не само в офшорния сектор, но сме много успешни и при изграждане на вятърни паркове на сушата.“

Siemens ще осигури 22 вятърни турбини, всяка с капацитет от 2.3 мегавата и ротор с размери 108 метра. Siemens ще осигури също така и дългосрочно поддържане и удължен гаранционен период за основните компоненти за целия срок на договора.

По материали от: Clean Technica
На снимката: Вятърни турбини на турския остров Bozcaada

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: възобновима енергия, енергия от вятъра

  1. Севдалина Пеева
    21 Oct 12
    1:13 pm
  2. […] Източник: greentech-bg.net […]

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>