GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Игра на рулетка с гените

October 19, 2012

Когато Съединените щати игнорират предупрежденията на собствените си учени и изследователи и разрешават използването на генно-модифицирани храни да навлезат в хранителната верига и околната среда, те правят безпрецедентен залог със здравето на всички настоящщи и бъдещи поколения чрез една технология в ембрионален стадий. Две десетилетия по-късно лекарите и учените наблюдават една ужасяваща тенденция. Всички сериозни здравословни проблеми при лабораторните животни, добитъка и домашните любимци, които са хранени с ГМО-храни сега застрашително се увеличават сред населението на страната. И когато ГМО-храните се премахнат от тяхната диета, здравето им значително се подобрява.

Въпреки че са правени опити за увеличаване на хранителната полза и продуктивността на различни стопански култури, двете основни характеристики, които са добавени в ГМО-културите до днес са резистентност към хербициди и способност да генерират собствени токсини, които убиват вредителите. Тези резултати не представляват никаква полза за здравето, а дават само икономически предимства.

Филмът представя убедителни доказателства за катастрофално влошаващото се здраве на американците и особено на децата и предлага решения как да предпазим себе си и нашето бъдеще.

Повече информация за ГМО-културите можете да намерите на:
responsibletechnology.org/gmo-education – найй-изчерпателният източник на информация по темата в мрежата.

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: безопасност на храните, ГМО, здраве

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>