GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Google ще създадат 1 гигават ел. капацитет от възобновими източници

November 28, 2007

От Google продължават да подкрепят природата и възобновимите източници на енергия. От компанията обявиха, че през 2008 ще инвестират над $10 млн. по различни проекти свързани с добива на чиста енергия, която е на цена по-ниска от тази на петрола и въглищата.

Целта на компанията е да построи съоражение с капацитет от 1 гигават на ниска цена. Затова от Google набират екип от специалисти в най-различни области от промишлеността, науките и др., който да започне работа по проекта.

Източник: Google

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: Google, възобновима енергия

  1. Google почнаха вече с много неща да се занимават и май не е много на добре… айде поне това е полезно 🙂 Успех на гугълите

  2. По 1000 мегавата са 5ти и 6ти блок на АЕЦ Козлудуй. Ако успеят с 10 милиона долара да построят техен аналог, работещ с възобновяеми източници на енергия, ще е доста голямо събитие!

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>