GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Eco Media Player

November 13, 2008

Наближава коледното пазаруване и ако искате да изненадате с чудесен подарък себе си или някой, на когото държите, Eco Media Player / на Trevor Bayliss/ може да се окаже точно това което търсите.

Eco Media Player предлага невероятна комбинация от качества, най-същественото му предимство обаче е способността да се зарежда за 1 минута чрез вграденото eco-power dynamo, за да ви предложи 45 минути дигитално забавление. Това ви прави напълно независими от външно зареждане или от нуждата да сменяте батерии.

Вградената литиево-йонна батерия може да се зарежда също така през USB-порта на лаптоп или компютър, в комплекта е включен стандартен USB кабел. Също така има кабел, чрез който можете да свържете към устройството и да заредите повечето модели мобилни телефони.

Още полезни функции:

– Audio stereo система – mp3, wma, asf, wav, ogg.; слушалки, вграден високоговорител

– Audio recording – цифрово преобразуване в MP3 на записи от външни аналогови устройства

– Video player – поддържани формати – asv (mp4). Цветен LCD екран 1.8” 0.21 млн.пиксела

– FM stereo radio 87.5Mhz – 108Mhz.

– Photo viewer – висококачествено разглеждане на снимки, възможност за Slide-Show; поддържа jpeg, bmp, gif images – включително gif animations.

– Voice recorder – има вграден микрофон

Памет – 2Gb вградена памет, която поддържа Microsoft® Windows® папки и файлове. Когато се свърже с компютър чрез USB, паметта се разпознава като външно дисково устройство; може да се ползва Windows Explorer® за прехвърляне на файлове от и към устройството. По избор може да се добави още до 4 Gb допълнително SD Card memory.
– Забележка: инсталираният конвертиращ софтуер е само за Windows

– Фенерче – 0.3W High brightness LED

Можете да поръчате Eco Media Player през дузина сайтове, но най-добрата цена от £99.95 в момента предлагат:

www.ecodigital.co.uk и www.britisheco.com

Ако сте зад океана, можете да поръчате на:  www.realgoods.com срещу $199.00.

Пълна техническа спесификация можете да намерите на: www.greenandeasy.co.uk

Може би  Eco Media Player не е точно това, което ви е нужно, но все пак с представянето му се надяваме да ви накараме да се замислите за различните зелени опции и да имате едно наум при избора на нови електронни джаджи.

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Батерии, възобновима енергия, генератори, електричество, електрогенератори, електроника, иновативност, кинетична енергия, литиево йонни, памет, Технологии за дома, чиста енергия

 1. Joro
  13 Nov 08
  3:48 pm

  Хм, скъпичко за на БГ.. Но не са високи цените, просто в у нас пари за работа не се дават

 2. Е това е яка идея. Въртиш и слушаш – искам така и за лаптопа 🙂

 3. Като се сетя едно време walkman-a колко батерия харчеше… А това за зареждането на лаптопа мисля че го имаше като идея за проекта „One Laptop per Child“, но май отпадна.

 4. Joro
  15 Nov 08
  8:08 am

  Да, имаше такъв лаптоп, точно в тази връзка беше идеята, само ще допълна, че за целта използваше… Навиваща се пружина, която върти малко динамо. 🙂
  Всъщност изобретателя май още 2 такива изделия – радио и Фенерче или GSM, не помня. Имаше предаване по някоя ТВ…

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>