GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Пазете новата си рокля от дъжда!

December 2, 2008

Професор Helen Storey – дизайнер и художник от London College of Fashion обединява своите усилия с професор Tony Ryan от Sheffield University и създават един уникален проект, пресечна точка между изкуството и науката. Пластмаси, които се разтварят във вода – това звучи като едно добро решение на проблема с отпадъците.

Представете си как пластмасовите опаковки се разграждат в градината ви и подхранват цветята и храстите. Фантастично, нали? Или почивка, на която отивате без обичайните купища багаж?

Макар че идеята за прекрасната ви рокля, „съблечена” от дъжда не е чак така привлекателна…

Но да оставим практичната страна – това все пак е арт-проект, който има за цел да събуди нашето съзнание, а не да ни накара да купуваме. Важно е посланието: преходността на модата и уязвимостта на планетата.

По материали от: www.environmentalgraffiti.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: вода, Екология, замърсяване, иновативен дизайн, креативност, околна среда, полимери

  1. Joro
    02 Dec 08
    11:01 am

    Ами защо.. От моя гледна точка (както и на всеки мъж) не е чак толкова лоша идея нечия рокля да се съблече от дъжд.. 🙂

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>