GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Електромоторът на Keppe с 5 пъти по-висока ефективност

December 9, 2008

keppemotor

Група бразилски учени наскоро обявиха своята визия за спасяването на земята чрез подобряване на енергийната ефективност. Техният план включва широкото приложение на нов модел електромотори открити от бразилският учен Dr. Norberto Keppe, който пести 80% от енергията нужна за работа на домашните електроуреди и 95% от тази за работа на индустриални машини.

Електромоторът на Keppe се нуждае от 1/5 количеството енергия за извършване на същата работа като стандартните електромотори, благодарение на иновативният си дизайн. Той позволява моторът да използва скаларна енергия (също наречена енергия на вакума или ZPE), която се намира в амбиента около нас. По този начин устройството ползва енергиен източник, за който не е необходимо да се плаща.

Работеща версия на устройството беше демонстрирана от 22 до 27 септември тази година в Калифорния.

Организацията на бразилските учени „STOP“ виждат този модел да се използва във всички сфери на живота, от домашните електроуреди до индустриалното производство. „STOP“ работят с партньори, които да произвеждат моторът в индустриални количества и по този начин да го направят достъпен масово на пазарът. Групата също продава планове на частни лица, които позволяват на всеки с минимални усилия да построи работещ мотор за себе си.

Разбира се, ако твърденията на изобретателите са истина, последствията на едно такова откритие биха били невероятни. Представям си как електрическите автомобили използват 20% от енергията която им е необходима в момента, като подобряват пробегът и ефективността си 5 пъти и в същото време се намаляват разходите за енергия. Домове оборудвани с такъв вид техника биха ползвали половината от енергията която им е нужна обикновено, а цените на всички продукти биха паднали, тъй като всеки би плащал много по-малко за енергия. Не е трудно човек да си представи как след подобен напредък в енергийната ефективност чистите източници като вятър, вода и слънце, на които до сега сме гледали като на комплиментарни решения, сега могат да заемат централно място в енергийното производство и да изместят изцяло всички замърсявъщи и неустойчиви процеси.

Ето и няколко видео материали:

Източници: Peswiki, http://www.keppemotor.com/pt/

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: Keppe, алтернативна енергия, алтернативни енергийни източници, електричество, електромотор, Енергийна ефективност, чиста енергия

 1. ghostdog
  09 Dec 08
  3:45 pm

  Интересна работа, ако се използва енергията на нулевата точка от една квантово-механична физична система, то тя в какво състояние ще влезе? И може ли да се се извлече тази енергия (щото ако ще я ползваме тя ще намалее, нали?) от дадената система. Мотор който върви на вакуум, о боже!!! Пичове стегнете се малко, моля ви.

 2. Не можеш да кажеш дали този електромотор наистина е това което твърдят. Но пък е възможно. Така че ние предаваме новината и всеки може да си прави лично заключение. Но не смятам да се „стягам“ за да влезна в твоята рамка на разбиране.

 3. Stancho
  09 Dec 08
  4:47 pm

  Меко казано, това е поредната глупост, на която се вярва от неграмотните журналисти.
  Коефициентьт на полезно действие на сьвременните електромотори е над 95% и стига до 98% при голямите мотори.
  Според журналистите тук, коефициента на полезно действие ще е над 100%, което значи, че моторите ще произвеждат енергия.
  Преди няколко години някакви типове в Австралия рекламираха подобни нещо. Изпратих им официално с;общение, че искам да купя една от тяхните машини и да ми изпратят цени и информация. Никакьв отговор. Та тези бразилски пьпеши са от подобен сорт.

 4. Севдалина Пеева
  09 Dec 08
  4:55 pm

  Ghostdog, винаги съм се дразнила, когато някой ползва множествено число не на място, а в случая като автор в този сайт /неграмотна журналистка според Станчо/ не приемам обръщението ти, особено пък в женски род! Иначе твоя сайт ми хареса…

 5. Гонзо
  09 Dec 08
  4:56 pm

  Другото, което ми направи впечатление е, че говорителите на първите две филмчета не са физици, а психоаналитици ако правилно съм прочел надписите. Бих очаквал подобно откритие да бъде представено от специалисти, които да обяснят принципа на работа, щото тая енергия от ефира нещо не фаща дикиш… Подобни изобретения се появяват переодично, но чудна работа, след това не напират приложение. А, и електромотори със постоянен магнит на ротора май има и сега.

 6. Абсолютни глупости. Моля авторката на сайта да се замисли, че от хиляди подобни учени няма нито един който да е успял. т.е. 0% КПД 🙂
  Вярно че има много хора който им вярват и трафика на сайта че се повиши но пада качеството.
  Имам и въпрос:
  Как избра да пишеш за този шарлатанин от хилядите като него?

 7. […] Електромоторът на Keppe с 5 пъти по-висока ефективност […]

 8. ghostdog
  09 Dec 08
  6:55 pm

  Аз се извинявам за множественото число и за пичовете на госпожица Пеева. Просто като прочета за енергия на вакуума ми става нещо. Тая „енергия“ е как да кажа… не може да я вкараш в мотора да върти – това е най ниската възможна енергия в някаква система и просто не можеш да я изкараш от там ако ще турско да е. Просто не може. Аз съм категорично за разработването и изследването на алтернативни начини за добив на енергия (алтернативни на нафтата имам предвид) ама не и да пращат хората да ядат развалена риба. И какво значи „комплиментарни“ решения? Такива които правят комплименти на създателите си или (по трънливия път на логиката) просто допълнителни? Неустойчив процес? … Просто някак не е готино с тоя бразилски пъпеш да си пълните иначе приятния сайт.
  ПП И аз харесвам този сайт, за това съм критичен.
  ППП Имал съм тежко съжителство с физиката в продължение на години.

 9. Севдалина Пеева
  09 Dec 08
  7:15 pm

  Е, сега се чувствам напълно компенсирана ghostdog, за госпожа с дълъг стаж обръщението г-це така приятно гали слуха…
  Иначе и аз съм имала тежки моменти с физиката, затова се въздържам от коментар по същество, да не взема да се изложа 🙂
  🙂

  А към колегите-блогъри, които коментират особено злостно – не си докарвайте трафик по подобен хейтърски начин, негативизма не води до нищо добро, повярвайте ми!

 10. TOKKAY
  09 Dec 08
  7:34 pm

  Цялата дискусия може да се погледне от друг ъгъл: като един малко по-модерен вариант на „Чайника на Ръсел“ / виж чудесно обяснение какво е това на
  http://the4140.blogspot.com/2008/04/blog-post.html/, само че в този случай религията е заменена с ортодоксална физика.

 11. Stancho
  09 Dec 08
  9:44 pm

  До Г-жа Пеева:
  Не сме нито злостни, нито отрицателни (бьлгарската дума за „негативни“). Просто виждали сме подобни „изобретения“ доста често по мрежата.
  Една от специфичните и важни черти на журналист е пьрво да разследва това, което му е представено и тогава да пише. За сьжаление, „разследващият“ журнализьм е почти мьртав навсякьде в „развитите“ страни. Това не е критика кьм Вас, а критика кьм фалшивите „изобретатели“.

 12. uv
  10 Dec 08
  3:47 am

  страхотни глупости

 13. Nedev
  10 Dec 08
  7:45 am

  Наистина не подобава на уважаващ себе си и интересен сайт да публикува подобни шарлатании. Не е трудно в случая да се отдели сеното от плявата, защото:
  1. НЕ Е възможно да съществува подобен двигател (, Ангеле!)
  2. Дори да допуснем че невъзможното се е случило (други невъзможни неща вече са се случвали…) количеството на подобни „едисоновци“ с енергия от вакуума е толкова голямо и успеваемостта им е толкова нулева, че един много бърз поглед върху интернет показва състоянието на нещата.


 14. Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'kafazova'@'localhost' (using password: NO) in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Свежо: Лично на мен това не ми изглежда много достоверно или е направено като реклама доста зле!
  Едно е факт тези откриватели ако умни ще тръбят много силно за това откритие понеже ако е истина съм сигурен че няколко дузини правителства и частни корпораций ще са по петите им ….. да ги „очистят“ !
  Да бягат в Япония с това си откритие!Там ще направят каквото трявба с него!


 15. Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'kafazova'@'localhost' (using password: NO) in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Свежо: да не говооря за длъжностиите н ранка на „откривателите“ ,но съм длъжен да отбележа че е повече реклама на книгите които е издал дядото с брадата които разби на пух и прах физичните закони и „poprawi“ golemite teorii na weliki u4eni za okolo 10-20 minuti 😉 !!!???

 16. Kuwait
  10 Dec 08
  9:48 am

  Ако един човек от гърция види един съвременен човек да си говори по блутута през GSMа със свой приятел на хиляди километри какво ли ще си помисли – ами шарлатания някакава, измама. Не казвам че точно тези двамата ще открият нова енергия но все някой ще го направи. Съвременната физика е доста куца и противоречива в обясненията на света. Всяка теория като почнеш от Нютон до сега изглежда стройна сама за себе си но събрани заедно са пълен хаос.

 17. Севдалина Пеева
  10 Dec 08
  9:51 am

  Аз не мога да разбера защо толкова много се подразниха някои читатели на сайта, които иначе твърдят, че го харесват. Публикацията не е комерсиална, не искаме 500 долара за плановете или 50 000 долара за работещ двигател. Просто предаваме информация, при това без никъде да твърдим, че това е 100%-та истина: виж текста по-горе: „Разбира се, ако твърденията на изобретателите са истина…“. И всеки има право да си прави заключения. Ние не сме патентна комисия или нещо от сорта, какво ви става бе хора?
  Дори идеята да е съвсем несъстоятелна, това не оправдава грубото отношение и квалификации. Нямам нищо против коментарите по същество, обаче личните нападки не одобрявам категорично. Бъдете позитивни, това ще ви донесе повече удовлетворение!

 18. Nedev
  10 Dec 08
  10:03 am

  Хаха, още нещо – някой би ли ми обяснил защо от бразилския сайт ти продават УЧЕБНИК (за 50 долара) как да си направиш такъв двигател, защо например не продават работещи двигатели? ТОВА вече е шарлатания, моля ви, махнете статията от сайта си!

 19. Хаха, тук вече става голяма глупост. Вижте хора, аз не казвам че този двигател работи или не. Просто вярвам в енергията на нулевата точка и че тази теория има стойност. Следователно публикувам материали които смятам че са интересни. Ако не ви харесва ок, обаче не можете да кажете дали е глупост или не след като не знаете за какво става въпрос. Това че 99% от подобните неща по мрежата са глупости го знам, но това не означава че това е или не е. Просто не мога да приема тази тъпа гледна точка за света която казва че след като нещо до сега не е станало, значи никога няма да стане и всеки който се опитва да защити идеята и да я популяризира е глупак. Това е просто вашето ограничено виждане за света. Не че имам нещо против, ама коментарите които казват че това е глупост са също глупави, защото съм сигурен че никой от вас нито е чел книгата, нито е виждал изобретението, така от откъде на къде си изградихте толкова компетентно мнение. Да не би да сте пророци!?!?!?

 20. ivo_isa
  10 Dec 08
  10:18 am

  Чудих се откъде ще докара този „двигател“ тези допълнителни 400% върху нормалните ~ 90% КПД….Сега разбрах… Почти същото се получава като гориш вода 🙂 Такива новини ми напомнят на една сръбска мисъл (http://bitsshare.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html) прочетена по-рано днес:
  13.Яжте говна – не е възможно милионите мухи да се заблуждават.

 21. Nedev
  10 Dec 08
  10:51 am

  И аз съм на мнение че става голяма глупост. И НЕ вярвам в нулевата енергия по начина по който се опитват да я използват. Изобретението не сме го виждали защото го няма (не само не предлагат работещ модел, а и не са регистрирали никакво изобретение никъде), а описание как подобно устройство „работи“ сме виждали вече и грам не ни вдъхва доверие. Бразилската екологична асоциация (основана в Париж 1992г от психоаналитик) също не ми вдъхва никво доверие. А това че авторът нарича енергията на вакуума „божествена енергия“ само допълва картинката. За виждащите всичко е ясно, а аз със съжаление констатирам как сайтът ви за зелени технологии се превръща в сайт по „алтернативна“ физика.

 22. MRAZQ POLITICITE
  10 Dec 08
  10:52 am

  Лично на мен това не ми изглежда много достоверно или е направено като реклама доста зле! Едно е факт тези откриватели ако умни ще тръбят много силно за това откритие понеже ако е истина съм сигурен че няколко дузини правителства и частни корпораций ще са по петите им ….. да ги „очистят“ ! Да бягат в Япония с това си откритие!Там ще направят каквото трявба с него!
  да не говооря за длъжностиите н ранка на „откривателите“ ,но съм длъжен да отбележа че е повече реклама на книгите които е издал дядото с брадата които разби на пух и прах физичните закони и „poprawi“ golemite teorii na weliki u4eni za okolo 10-20 minuti 😉 !!!???

 23. Добре де Ангеле, както написах в предишния ми коментар, материалите на сайта не са много научни. Събери по-точни материали и напиши една статия за таз теория.

  @Stancho: това е блог, а не конвенционална медия и авторите могат да си пишат каквото си искат. Щом изобретението им е интересно, пускат го!

  @Севдалина: не приемай нещата лично, некои така си говорят 😉

 24. @Гонзо материалите не са научни и не претендирам да са. Просто нямам време и желание да вниквам по-дълбоко във всяка една технология. Има конкретни неща, които смятам да пробвам и по-късно ще пиша за тях и ще има конкретна теория.

  Просто някои хора приемат много навътре нещата. И нямам никакви проблеми с критиките, просто като се започне с цинизми и плюене без да има какво друго да се добави става тъпо. Така че моля всички – въздържайте се от цинизмите.


 25. Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'kafazova'@'localhost' (using password: NO) in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Свежо: РАЗБИРА СЕ,ЧЕ ВСЯКА ТЕХНОЛОГИЯ И КОНСТРУКЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВА,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЕЛЕКТРОДВИГАТЕЛИТЕ,АЛА ЧАК ПЕТКРАТНО УБЕЛИЧЕНИЕ НА ЕФЕКТИВНОСТА,СИРЕЧ НА КОЕФИЦИЕНТА НА ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ НА ВЛОЖЕНАТА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ В ПОКАЗАНОТО ЕЛЕКТРОВЕНТИЛАТОРЧЕ,ЩЕ РЕЧЕ,ЧЕ ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ-ТО ВЕЧЕ Е ОТКРИТО (?!?!?!??) И 6.5 МИЛИАРДНОТО ЧОВЕЧЕСТВО МОЖЕ ДА ЛЕГНЕ ПОД КРУШАТА С ОТВОРЕНИ УСТА.И ДНЕС ИМА ЕЛЕКТРОМОТОРИ С К.П.Д. ОКОЛО 0.9 , КОЙТО УМНОЖЕН ПО 5,ПРАВИ ПОЧТИ 5 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ЕФЕКТИВНОСТ,АЛА ТОВА ЩЕ РЕЧЕ,ЧЕ АКО ТОЗИ ДВИГАТЕЛ ЗАДВИЖИ ЕДИН ЕЛЕКТРОГЕНЕРАТОР,ЩЕ ПРОИЗВЕДЕ 4-5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ И Т. Н. ,И Т.Н. ДО ПЪЛНАТА ПОБЕДА НА КуМоНИЗъМъ ПЛЮС СЪВЕцкъ ВЛАСТ Нъ сеКИ КИЛУМЕТЪР….. ДА,ъМъ Н Е ,АКО СИ ПОЗВОЛЯ ДА ЦИТИРАМ БАЙ ПЕТКО БОЧАРОВ…

 26. Nedev
  10 Dec 08
  12:25 pm

  Ангеле, айде да те питам, като не вникваш по-дълбоко във всяка технология – ти изгледа ли видеото, и ако да – какво мислиш за него?

 27. Nedev
  10 Dec 08
  12:41 pm

  И да повторя, защо според мен от десетките подобни сайтове си избрал най-вредния: за разлика от останалите, които приемат заявки „когато устройството бъде усъвършенствано“, но не и пари, ТУК тия шарлатани искат пари за да ти пратят „учебника за направи си сам“. Вярно е, че в книгите човек може да пише каквото си иска и да го продава на когото поиска, но в тоя случай книгата се продава с фалшиво обещание.
  Съвсем между другото, разгледах подробно биографиите на хората, държащи сайта. Обществото по „аналитична трилогия“ е една от многото секти, представящи се за психотераевтично учение, и то е определена като „опасна секта“. Всъщност се сетих, че много невъзможни, но привлекателни идеи за бъдещето (енергия, транспорт…) има и в сайта на сектата на Муун – появяват се понякога в свежо.бг. Оттам ли да очакваме следващата публикация във вашия сайт?

 28. Севдалина Пеева
  10 Dec 08
  2:31 pm

  Изчетох няколко пъти коментарите и стигнах до следния извод:
  – ако се абстрахираме от конкретната статия, изводът е, че сайтът си има изградена физиономия, поради което читателите имат определени изисквания и очаквания към съдържанието му, нещо което трябва да ни радва, макар за момента мен повече да ме учудва.Вероятно трябва да го приемем с Ангел /донякъде разбира се/ – то е и логично – така както никой не търси и не очаква да намери готварски рецепти в National Geographic 🙂
  Обаче не престава да ме учудва и нещо друго – има секция „Стани автор“, но до момента има по-малко от 10 статии, привлечени чрез нея. Като има толкова предани читатели, с отношение към темата, защо никой не иска да си направи труда да пише? Това го считайте като покана за активно сътрудничество 🙂 а не като упрек 🙂

 29. ghostdog
  10 Dec 08
  2:46 pm

  Госпожо Пеева, Севдалина, „Пичове“ .. 🙂 секцията „Стани автор“ просто не съм я видял 🙂 Относно технологиите, ще се похваля с прЕко участие в изработването на енергиен дивайс от медни тръбички, дървена кутия, стъкло и специално нагъната ламарина който да топли вода в горещите летни дни. Харесва ми тоя дивайс. Нищо че се опитаха да да ме научат да карам ядрен реактор във Физическия…

 30. Боцо
  10 Dec 08
  4:25 pm

  Севдалина, харесва ми последния ти пост. Разбрала си за какво говори Недев.
  Аз също влизам често в сайта и тази статия няма място тук.

 31. Sursupudula
  10 Dec 08
  4:55 pm

  Искам само да попитам младежите със „знания по физика“ едно нещо. Бихте ли ми казали от кой учебник, справочник черпите данните за 90% КПД, някой се изхвърли и за близки стойности до перпетуум мобиле……….. Евала на момата Пеева, че поне не се опитва да пише глупости. Момчета, а задайте в Гугъл за Коефициент на полезно действие /КПД/ като не си спомняте какво сте учили в час по физика и не се правете на многознайковци/дървени философи/.
  Относно материала……. Това е болна тема за цялото човечество от векове. Но, по пътя на логиката няма начин петролните шейхове да допуснат появяването на заместител на черното злато докато не привършат запасите му. Има готови изобретения за задвижване с вода, въздух и т.н. А познайте в чии сейфове си чакат времето тези изобретения. А тези не са учени, а домашни майстори. Този принцип на задвижване отдавна е измислен и се ползва. Но не и за домакински нужди. Решили да изкарат пари от наивници и май успешно го правят. Не ми отговаряйте, влязох случайно тук и повече няма да се повтори. Спорно сърфиране и писане на глупости.

 32. Севдалина Пеева
  10 Dec 08
  5:01 pm

  Апелирам за повече толерантност, на сайта има още 320 статии, няма да се поддадем и да изтрием материала – пак повтарям – нищо не продаваме, просто информираме.
  Когато пуснах материала за силата на светлината и разработката по нанофотоника на Georgia Tech- два-три дни по-рано от Technology reveue, никой не коментира… когато си признах, че статията на МIT по темата е по-хубава от моята и по-професионална, и по-четима – пак никаква реакция…
  А сега ни разпънахте на кръст…
  По наша преценка трябва да се представи и този електромотор, ако утре в него някой инвестира – ще кажете – ние вече сме чели за това, ако потъне в забрава – нормално – такава е съдбата на много изобретения, времето ще покаже. Но такъв натиск – „изтрийте, няма място“- не го приемаме!
  А ние освен това съвсем не претендираме да сме последна инстанция!

  If you understand everything, you must be misinformed.

  Author: Japanese Proverb

 33. Недев
  10 Dec 08
  6:15 pm

  Видя ли, Севда, за нула време се появиха и привържениците на конспиративни теории. Хак да ви е, очакваме и атакаджиите:))).
  По-сериозно, мисля че в предното си изказване си разбрала проблема. А дали ще триете или не статията си е ваша работа, никой не може да ви попречи да я оставите, както и примерно да я заковете на 1-ва страница.
  Това че другите статии не се коментират, не означава че не се четат и не предизвикват интерес. Когато обаче хората които ги четат им свикват на нивото, се ядосват на партенки като горната.
  ПС: Похвална е упоритостта с която с Ангел поддържате правото си да публикувате каквото намерите за добре и нямам нищо против това. Обаче, публикувано или не, да продължавате да твърдите че не можете да прецените дали информацията в оригинала е достоверна, е моля извинете.

 34. Сашо
  10 Dec 08
  6:40 pm

  Чудя се какво добро намира някой в това да критикува хората които, се стремят да създадат технология генерираща енергия от Вакуума и околното пространство. Нима преди сто години много от техниката и постиженията на съвремието ни не са изглеждали неъзможни и на тогаваршните изобретатели не са се присмивали като на фантазьори. Какво ново или интерсно може да предложи традиционната наука? Аз не намирам нищо ошо в алтернативната физика защото това което става в кайна сметка е че взаимно се допълват с установената и се изчистват взаимно. Много изобретатели или кандидат изобретатели в стремежа си да създадат нови енергийни технологии прибързват понякога и публикват информация преди да имат завършени изследвания над неизследвани от традиционната наука физични процеси. Защо мнозина се заблуждават и смятат че няма и няма да има устройства генериращи изобилие от енергия от Вакуума. Бих казал даже че най мощното такова устройство е създадено и развивано от българин – д-р Кирил Чуканов http://www.chukanovenergy.com/bg/index.phpoption=com_content&view=frontpage&Itemid=1
  Големият проблем поради който се компрометират изследванията във връзка със свободната енергия не е че няма такива действащи устройства а затвореният характер и секретността в която ги държат самите изобретатели. Това вече се променя така че аз лично не се съмнявам че в близките години много убеждения ще се променят коренно, а такива устроства ще се превърнат в основни енергийни източници за целия свят . Който иска нека се присмива – въпрос на мотивация от интелектуална старост и вкорененост в статуквото на системата.
  Радвам се за този сайт http://greentech-bg.net и за актуалната и интересна информация която публикува. Всеки журналист или новинар може да пише информация в рамките на установените норми но се иска смелост и сила на духа за да се напише информация, за нещата и промените които идват. Никой не плюе по тези които са на нивото му , но безумието на съвремието ни е че мнозинството плюе тези които се издигат над установените но и застаряващи стандарти. Виждащите не се приемат добре от общество от слепци, а биха ослепели ако се опитат да се пригодят към него.
  Смятам че по дадената информация ми се изяснява напълно работата на мотор-генератора на Кепи , така че до няколко дена ще го репликирам. Има частично сходство с двигателя на Нюман и този на Бедини но има и различия. В случая управлението е импулсно посредством рид-реле но става и с датчик на Хол. Няма магнитопровод на статора а ротора е с постоянни магнити. Ако е с две бобини от едната се снема енергия от въртящия се през нея постоянен магнит а другата е въртяща-двигателна като от нея се снема енергията на автоиндукцията. Идеята е двигател-генератора на Кепи да служи предимно като генератор, но при добро изпълнение може да действа и като мощен двигател . Внасяната енергия от акумулатор играе само ключова роля, за да се канализира енергията на вакуума. Енергията на вакуума е и самото магнитно поле което в същността си се състои от векторно поляризирана вакуумна енергия. Всъщност самата среда-пространството е енергия в хаотично състояние, докато магнитното поле е форма и състояние на поляризация на градивните микроелементи на пространството (които са енергия) . ..
  Правил съм експерименти с подобен двигател-генератор но по-различен и не така оптимално комплектован, като КПД е 98-99% на генерираната от него електроенергия спрямо вложената . Не съм измервал генерираната механична сила но факт е че при включване на товар , който да консумира генерираната електроенергия, оборотите на ротора се увеличават а потребявания ток намалява. Някой може би невярва – това не е мой-личен проблем. Целя се много по-високо , така че всичко на времето си…
  Кандидатствам за дядо Коледа, така че надявам се навреме да приготвя подаръците…:)

 35. Затварям коментарите по тази статия.


 36. Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'kafazova'@'localhost' (using password: NO) in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212
  anabolic
  25 Jan 09
  4:42 pm

  Свежо: На някой му е заял бутона „шифт“ на клавиатурата…