GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Парижки офис от картон

February 4, 2009

paulcoudamy-7

Френският художник Paul Coudamy е проектирал обзавеждането и изграждането на вътрешното пространство изцяло от картон за офиса на една рекламна компания . Офисът е разположен в един склад в северен Париж. Дизайнерът определя мястото като „магия”. Пространството в офиса може да се реорганизира, благодарение на модулните мебели и подвижните преградни стени. Не знам доколко е удобно, но изглежда готино и ако ти омръзне може да разместваш на воля.
Лавиците са направени от картон и осветени с обърнати наобратно бели чадърчета, отразяват светлината по най-оригинален начин.

paulcoudamy-4

Paul Coudamy съумява да се справи със задачата си в рамките на един твърде нисък бюджет. Той създава мебелите, 20 работни места, паравани, конферентни зали и складове,  само с помощта на непромокаем картон(изграден от шестоъгълници), лепило за дърво и тиксо.

paulcoudamy-5

Резултатът определено е доста впечатляващ. Изглежда като готино място за работа и правене на бизнес, където винаги въображението може да се впусне извън границите на познатите изразни средства и клишета.

paulcoudamy

По материали от: www.planetpinkngreen.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Дизайн, екоматериали, иновативен дизайн, обзавеждане

 1. wakeop
  04 Feb 09
  1:15 pm

  Хм, ето как ще спестя и корковата дъска… в такъв офис мога да си забождам скиците и чертежчетата директно по мебелите, без никой да се цупи за това 🙂

 2. AntiVirus
  04 Feb 09
  5:32 pm

  Ей това е добро хрумване за офис. Аз лично го намирам за оригинално, както и факта, че си е доста добре докарано и като дизайн.

 3. Добро е 🙂 Интересно 🙂 А предполагам и по-евтино.

 4. ApoloN
  04 Feb 09
  8:40 pm

  и като драсна 1

 5. ApoloN
  04 Feb 09
  8:40 pm

  клечка целия офис заминава

 6. Севдалина Пеева
  04 Feb 09
  10:12 pm

  Ако това е единствената идея, която ти идва наум, значи офисът повече не ти е нужен 🙂

 7. tsvety
  11 Oct 09
  1:19 pm

  Ako se kefite na mebelite ot karton ima ednin mnogo iak sait tsydesign.com. Te sa ot BG i imat gotini ne6tica

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>