GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Green Plug – универсално захранване за всички ел. устройства

January 15, 2008

greenplug Един от интересните зелени продукти тази година на CES в Лас Вегас е Green Plug. Това е универсално ел. захранване, което може да намали отпадъчните материали и да увеличи ефективността при електрическите продукти.

Green Plug потдържа протоколът GreenTalk, който извлича „говори“ със закачените устройства и извлича информация за необходимата енергия и режим на работа. Така се пести енергия в standby режим, което е недостатък при много от съвременните уреди, въпреки напредъкът в последните години. Разбира се закачените устройства трябва да са GreenTalk-съвместими, за да се възползват от тази функция.

gp-power-hub-lrg hybrid-usb-connector

Green Plug разполага също и със висококачествен AC-DC конвертор, който може да захранва множество DC устройства едновременно, без да енеобходимо специално захранване. Разбира се може да се захранват и малки устройства през USB порта.

Източник: Green Plug

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: ac-dc, ces, convertor, green plug, GreenTalk, usb, захранване, лас вегас

  1. Longanlon
    15 Jan 08
    7:05 pm

    Това ми се струва поредната част от „зелената мода“, за която говори Еленко миналата седмица в Капитал. Вероятно тоя уред струва много повече, отколкото би спестил, а и производството му замърсява природата повече, отколкото енергията, която спестява…

    Поне така си мисля де 🙂

  2. Мода, може би. За мен е елементарна необходимост, която можеше да бъде направена преди много време и се радвам че сега се появяват подобни неща. Това не е технологичен проблем, а по-скоро политически. Не се знае дали подобна технология ще се възприеме от повечето производители на ел. уреди. Има разбира се и подобни разработки, които управляват консумацията на енергия в цели сгради, но въпросът е дали ще стане нещо като стандарт или не. Ако правителствата застанат зад такива технологии ще е добре. Въпрос на време според мен. Иначе в зелената мода няма нищо лошо, стига да има действителна полза. Да, вярно е че спестената енергия не е значителна, поне за едно домакинство, пък е жалко че това до сега не е направено при положение че не представлява голяма трудност.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>