GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Видео: 100% от електричеството на Германия от алтернативни източници

January 25, 2008

Интересно клипче, което намерих в YouTube. Показва много интересна идея, която може да повиши процента на алтернативните източници на енергия в германската електрическа мрежа чрез комбиниране на различни средства като слънчева енергия, вятърни ел. централи, водни и т.н.

В момента много от тези източници произвеждат ток, който се губи, поради невъзможността да се съхранява и предвиди точното количество енергия необходимо и налично в даден момент. Анализът обаче показва, че всъщност алтернативните източници могат да покрият много голяма част от нуждите, ако се намери начин те да се комбинират и чрез взаимно компенсиране на недостатъците на всеки един от тях.

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: алтернативни енергийни източници, видео, Германия, електрическа мрежа

 1. Юруков на живо
  04 Feb 08
  4:26 am

  Немците и екологията – примери в снимки…

  .small-eco-pic { margin:5px 0px 5px 10px; border:1px solid #CCCCCC; padding:5px;}
  Отдавна обмислям какво да пиша по този въпрос. В Германия наистина са вманиачени на тема еко…

 2. Да, вманиачени са. И до 2020 ще си спрат ядрените мощности. Всичките. Французите започват много да им се нервят за тази политика. И в момента Бундестагът се отоплява на растителни масла. Можеш да сключиш договор с фирма да ти доставя „зелен ток“ – всичкият ток, който консумираш, да е от възобновяеми източници (на цена излиза почти на кантар със стандартния). Същата фирма всеки месец засажда еди колко си дървета в зависимост от брая клиенти, които има, някъде си в Африка. На всяка бензиностанция има и Биодизел, който е по-евтин от обикновения. Тези си играят със замах, пари и воля на всички нива.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>