GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Оригинални велосипеди

February 17, 2009

all-weather

Много хора изтъкват като причина за това да не използват велосипеди като основно превозно средство тяхната непрактичност при лошо време. Ако това обаче е само оправдание – ще трябва да измислят нещо друго. Защото на пазара вече има велосипед, предназначен за всякакво време – за това се е погрижил шведския дизайнер Torkel Döhmers.

fold-up-backpack

Следващото интересно предложение идва от немската фирма Bergmönch, която се е погрижила за хората, които обичат планината. Първо изкачвате върха с велосипед, удобно сгънат на гърба, а после го яхвате и се спускате надолу. Идеята дошла от планинари, които се оплаквали от болки в ставите при слизане.

shadow_1

За тези велосипедисти, които искат освен да се придвижват екологично, да демонстрират своята ангажираност към зелената идея, са помислили от Mr. Onuff Studio, създавайки Green Shadow. Освен ефектния дизайн, този велосипед има вграден компютър, който проследява автоматично какво разстояние сте изминали, изгорените калории и прочие.

shadow_4

По материали от: www.environmentalgraffiti.com
и  www.yankodesign.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: велосипеди

 1. kal
  17 Feb 09
  4:17 pm

  Свежо: Много ми харесват. Като млада майка исках да си имам велосипед с кошче за детето пред мен. Но нямаше кой да ми го направи. Пък и моята инженерна мисъл не стигаше :)))

 2. Супер, само дето са малко скъпички, ~$2000 на парче е доста.

 3. hatanasov
  17 Feb 09
  5:40 pm

  Свежо: В България е самоубийство да караш колело.

 4. kal
  17 Feb 09
  5:49 pm

  Свежо: За жалост е вярно. Но и да си пешеходец, и да си моторист…
  А бе въобще в България да си на улицата си е рискована работа.

 5. speeva
  17 Feb 09
  6:19 pm

  Свежо: О, бих се радвала ако само това е опасно, мисля че доста повече неща в България са твърде опасни…

 6. hatanasov
  18 Feb 09
  12:17 am

  Свежо: Така е, но с колело на пътя у нас нямаш никаква защита.

 7. EmZo
  18 Feb 09
  4:54 pm

  Не бих казал, че е доста. 2000 долара струва, горе долу приличен нормален велосипед, а това все пак са нетрадиционни идеи и нови технологии.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>