GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

MacBook Pro 17″ ще издържа 8 часа с едно зареждане на батерията

March 3, 2009

cycles20090106

Apple очевидно знаят как да предложат на клиентите си продукти и функционалност, които са не само уникални на пазара, но и съвпадат с исканията на потребителите. Батерията на новият MacBook Pro 17″ ще издържа над 8 часа работа и 1000 презареждания.

Повече място за батерията

space2-20090106size20090106

Apple не вярват във вадеща се батерия, затова са я вградили в самият корпус на ноутбука. Техните литиево-полимерни батерии са по-тънки и с плоска форма, което им позволява да използват празното място, което нормално остава незаето между отделните клетки. По този начин те разполагат с 40% повече място, а от там и по-голяма батерия.

За щастие на потребителите, новата батерия има същото тегло и цена като предишните модели.

Адаптивно зареждане

monitoring20090106

Методът на зареждане има голям ефект върху живота на батерията. При повечето лаптопи, при зареждане към батериите се подава постоянно напрежение, независимо от количеството заряд, което носят отделните клетки. Това води да прекомерно износване. Адаптивното зареждане на Apple цели да предотврати точно този недостатък.

В новият MacBook Pro ще има вграден чип, който прави мониторинг на отделните клетки. Той подава информацията към софтуер, който се грижи за подаването на най-оптималното напрежение към всяка клетка. Този метод на зареждане намалява износването и удължава животът на батерията до 5 години.

За повече информация посетете Apple

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: macbook, адаптивно зареждане, Батерии, батерия, литиево-полимерни

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>