GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Енергия на нулевата точка

September 17, 2007

Zero Point EnergyПреди да започнем с коментирането на някои от най-важните научни открития в областта на физиката, химията, електрониката и механиката свързани с алтернативни източници на енергия, считаме за важно да ви запознаем с концепта на енергията на нулевата точка(Zero Point Energy). Името нулева точка идва от факта, че това е енергия, която остава в елементарните податомни частици при темперетура на абсолютната нула 273,15°C. Друг термин използван за описване на същата енергия е енергия на вакуума.

Интересно свойство на този нов енергиен източник е че е достъпен във всяка точка от пространството и е напълно неизчерпаем. Енергията на нулевата точка е повод за горещи депати сред научните среди и е свързана с множество изобретения за свободна енергия като електрогенератори, гравитационни двигатели и горивни клетки, където се наблюдава ефекта на по-голямо количество на входна енергия отколкото изходна. Тези устройства генерират по-голямо количество енергия, отколкото използват и това е причината за огромният скептицизъм на част от учените да приемат тези открития за истински, тъй като те на пръв поглед нарушават законите на термодинамиката и по-точно вторият закон. Това обаче е само привидно, защото тези закони важат за затворена система и не вземат впредвид този нов енергиен източник.

В резултат на опитите на мнозина ентусиасти, както и физици да изучават енергията на нулевата точка в интернет може да се намери голямо количество информация за устройства, които черпят от този енергиен източник. На фона на многото работили по въпроса се очертава трудът на Том Беърдън, който е открил метод за използване на енергията на нулевата точка. Той, както и няколко други ентусиасти са направили работещи прототипи на тези устройства, които се репликират от десетки други по целият свят. Общото между всички тези устройства е че предоставят безплатне енергия, която е чиста и неизчерпаема. Някои от тях са електромагнитни генератори, горивни клетки, гравитационни машини и т.н. Повечето от тях имат потенциала да решат всички енергийни проблеми на планетата, ако разбирасе получат необходимото внимание и капитал за да достигнат масовият пазар.

В бъдеще ще ви запознаем с много подобни открития от България и света. За съжаление, повечето от тях са в стадий на разработка, но не липсват и такива, чийто качества са напълно доказани и се очаква да се появят на пазара. В момента обаче обществото не знае за този тип решения, които наистина заслужават сериозно внимание.

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: Енергия на нулевата точка

 1. SunSearcher
  25 Sep 07
  1:07 pm

  Мисля, че по-големият проблем за навлизането на каквито и да е алтернативни енергийни решения е не цената, която трябва да се заплати, за да достигнат серийно производство, а наличието на оръжия за масово унищожение в Близкия Изток – такива едни мазни, та блажни.

 2. Така е, нужни са сериозни инвестиции, за да може продукта да достигне пазара. Но пък парите които се дават за АЕЦ Белене примерно, са повече от достатъчно. Ако правителството беше застанало зад тази каузата и беше финансирало разработки на overunity системи, парите щяха да се върнат много бързо.

  Освен това и лобито на големите корпорации не е за подценяване.

  Edit: май не съм прочел коментара ти правилно 🙂 Сигурен съм че и оръжията имат голямо влияние, тук става въпрос за това дали сме готови за тези технологии и дали няма да ни навредят повече, отколкото да помогнат.

 3. Не Вервам
  27 Sep 07
  8:13 am

  Ако имаше работещи прототипи генериращи безплатна енергия щяха отдавна да са разработени ….
  Покажете ми такъв генератор и ще ви направя по-богати от Бил Гейтс:)

 4. Доказателства за работещи прототипи може да намери всеки в интернет. За уриентир ще дам само 2 от най-познатите и най-често репликирани устройства, разбира се има и много други, които всеки бързо може да открие из форуми, сайтове и т.н. Ето и връзките:

  МЕГ на Том Бердън – http://www.cheniere.org/
  Джон Бедини – http://www.icehouse.net/john34/bedinibearden.html

  Ето и един добър източник на български – http://beinsa.info/

  Трудно е да се повярва, че нещо такова може да съществува и да не е достъпно за масите. Но когато човек разгледа информацията бързо ще стигне до заключението че тези технологии съществуват и работят. В бъдеще ще представя по-подробен анализ на някои от доказаните overunity устройства.

 5. Да бе инвестирало правителството само в една от технологиите на родните гении Илия Вълков или Стефан Маринов, отдавна щяхме да сме забравили за опасните атомни централи и зависимостта от нефта…

 6. Да съгласен съм, въпреки че да си призная и аз не знам много за техните постижения. Определено трябва да напишем нещо за тези велики българи.

 7. Mali
  06 Dec 08
  8:35 pm

  Да не се забравя – енергоизточниците са извор на ВЛАСТ!!! И който ги притежава, той владее всичко и може да си разиграва коня както му се иска. Какво става, когато всички имат достъп до практически неизчерпаема и безплатна енергия. Дали силите, в чиито ръце е съсредоточена ВЛАСТТА ще я сдадат току така? По-скоро не, колкото и да не ми харесва това; те ще продължават да „изцеждат“ статуквото, докато ножът опре до кокала и когато вече няма да има време за каквото и да е, може и да кандисат. Към тях прибавете (а може и да са част от тях) сегашните играчи на енергийната индустрия; да не забравяме и това, че самите държави получават не малко средства с ДДС, с който облагат различните видове енергия. Да спасим Земята! Чудесно. Но не е така просто. Точно поради това е важно да има сайтове като този, да се прави всичко възможно колкото се може повече хора да търсят пътища, да се обединяват около мисълта да съхраним и да възстановим нашия дом – Земята. Защото нямаме друг, но дори и да имахме, да речем вила, този, който имаме сега е прекрасен!

 8. Абе тук малко на StarGate ми замисира 🙂 ZPM и т.н. Има наистина хипотези по въпроса, но нищо конкретно като теория. Виждал съм обаче няколко експеримента, които твърдят, че са го постигнали. Звучат обаче страшно несериозно. Единия го правеше съв силно въртяща се турбина и специални дюзи.

 9. Бояне има много конкретни неща, дори и работещи устройства и е имало от времето на Тесла. Просто тази енергия дава свобода на хората и не може да се продава и експлоатира. Това не е добре за хората, които печелят от енергия и банкество.

 10. G.Mihov
  03 Feb 09
  11:45 pm

  На базата на конкретни експериментални резултати в 1960г. аз открих, установих и доказах наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно и изобретих първите варианти на директни гравитационни двигатели.
  В периода 1960 -2008г.сам и със съавтори достигнах до богата гама на директни гравиттационни дивгатели, които, на базата на гравитационното поле на земята, като естестквен и неизчерпаем енергоизточник, в съответствие с закона за съхранение на енеригята обуславят и гарантират неограничен икономически изгоден и безопасен добив на енеригя във всяка точка на земята и други небесни тела.
  В продължение вече на половин век все още това, до което достигнах ,въпреки простотата на техниката с която го постигнах и очевидността на обективната истина ,все още поради заблудата, че гравитационното поле е косервативно моите съвременици : учени и лаици, имат, априорно отрицателно отношение към бъдещета директна гравитационна енергетика, както съвремениците на Коперник, Галилей, Ж.Бруно, Р.Майер са имали към техните достижениея
  Но!. Има вече и единици, които рабират истините до които достигнах и не е далеч времето, когато директната гравитационна енергетика ще бъде реалност, както днес , въпреки заблудата в миналото, че атома е неделим , реалност е атомната енергетика.
  Колкого това стане по рано ,толкова ще е по добре защото без тази енергетика човечеството не ще бъде в състояние да стигни до радикални резултати в борбата с глобалните проблеми, които вече осезаемо засягат неговото бъдеще на земята и в космоса.

 11. Мали
  05 Feb 09
  12:39 pm

  Моите поздравления и адмирации. Дано да се появи политическа воля, адекватна на времето, в което живеем и на належащите нужди, които поражда, и да се внедрят безусловно и безапелационно тези разработки.
  Също така, споменавала съм го – има способ (не е доведен до прототип) за производство на енергия за сметка на електромагнитните вълни. Както се разбра, авторите обаче са се убедили, че няма политическа воля за преминаване към съвсем друга концепция при решаването на енергийните проблеми. Разработката вече не е достъпна. Може да са имали и други опасения. Но това, което прочетох, преди да бъде „прибрано“, беше повече от убедително. Освен това съм запозната с други техни разработки, дори ползвам продукти и знам, че са сериозни и работещи неща.
  Така че, Боян Юруков, не става дума за никакъв StarGate. Какво ли би казал, ако живееше не в наше време, а в началото на 19-ти век и някой ти кажеше, че ще дойде време, когато човек, намиращ се в Париж ще може да си говори с някой, който е в Чикаго, например. Май можеше и да го ступаш, а 😉

 12. инж. Ч. Каменаров
  08 Feb 09
  10:38 am

  Free-energy е прав. Ако правителството инвестираше 1000 пъти по-малко от АЕЦ и се насочеше към чисто български проекти, ефекта щеше да е поразителен. Това за Стефан Маринов е вярно. Напишете в търсачката на английски Stefan Marinov и ще видите какви постижения е направил този прокуден от комунистите учен. Напишете в търсачката но не българското име Илия Вълков, а Brown’s gas – брауновия газ носи името на българина Илия Вълков, който също е прокуден от комунистите и си сменя даже името на Юл Браун. Неговото откритие носи и името му – Браунов газ. По неговото откритие има стотици разработки от канадския институт EAGLE RESEARCH в Торонто под ръководството на George Wisemann.
  Но уважаеми колеги, това което велики българи са постигнали и продължават да постигат, няма да види бял свят в България, защото няма ДАЛАВЕРА. Сега управляващите се интересуват единствено от комисионните, които не се доказват, защото за тях не се издава документ. Фактите за това са:трансформацията на външния дълг от долари в евро – загубите са над 1/2 милиард годишно в повече от колкото трябваше да връщаме, загубите от преподписването на договора с Русия за газта – единствено за България остават най-високите цени в света. За БГ цената е около 450 долара за 1000 куб.м., а за Европа е по-малко от половината от тази цена. Ето на това се казва далавера по Станишевски и Първановски. Ето, затова няма инвестиции в иновациите. Лично аз разработих технология за пълна конверсия на петролни горива и природна газ с … чешмяна вода или … с такава срещната насред пътя. Беше публикувана през 2007 г. м. ноември във в. 168 ч. и в. Труд. … и излъчен репортаж по ТV7. Глас в пустиня. Правителството е информирано и вече година и половина си трае. Просто няма далавера…

 13. М Солаков
  23 Feb 09
  11:53 pm

  Инж Каменаров, Съгласен съм с Вас за всичко с изключение на едно: Че не може да се направи нищо . Четох за Вашата разработка и за автомобила Ви който се движел с вода.Не съм го видял но повярвах още от първите думи които прочетох.Имам идеи които отдавна искам да споделя с Вас,за това Ви оставям мейла си m_solakov@abv.bg с надеждата че ще се свържем.След това смятам че ще можем на страниците на този сайт да разкажем на всички не само за Вашето изобретение ,а и за начина по който обединените хора и мисли можем да постигнем това за което за сега само пишем по форумите и сайтовете.Никой не е сам ако не иска да бъде сам.Могат и други които имат идеи и искат някаква подкрепа да ми пишат.

 14. Боно
  17 Aug 09
  8:05 pm

  Тази енергия на нулевата точка е изключително добре разпространена теория … в средите на наивниците в Итернет. Тези хора не са малко, а в този сайт са с една идея повече :).

  Първо, такава световна конспирация която да пречи на всички такива изобретения … просто не е възможна. Ако САЩ, Русия и Саудитска арабия не го искат, то Китай, Северна Корея и Иран биха спечелили МИЛИОНИ от продажбата му. Защото тези държави имат нужда от енергийни източници. Да не говорим че в Интернет е адски трудно да се пази тайна …

  Второ, това че Том Биърдън и други самозаблудени хора са си патентовали устройство не означава че устройството работи по начина, по който той обяснява на нас. То има вероятнст да работи по начина по който е написал в патента т.е. има въртяща се част, тя си се върти, чиновникът казва – даа, работи, ето ти патента – макар то реално губи енергия, а не печели такава! Познахте, изобретихме вентилатор.

  Ще ви кажа само едно – такъв генератор не е измислен, не е и направен, а е възможно и никога да не направим. А дори да направим, няма да е направен преди съвременната наука да достигне до нужното за това ниво.

 15. Боно
  17 Aug 09
  8:22 pm

  Сега като се поразгледах наляво – надясно относно конкретния Tom Bearden – ето ви едно четиво за докторската му степен – http://freeenergynews.com/Directory/Beware/Bearden_Bogus_PhD/.
  Изобщо, за доста от тези „учени“ ще откриете такива дребни нередности като получаване на докторска степен по пощата :-D.

 16. Lubo
  06 Sep 09
  5:57 pm

  http://vbox7.com/play:d07c783e Ето едно много интересно филме в 4 части за безплатната енергия и други нови технологии. 🙂

 17. инж. Чавдар Каменаров
  21 Jan 12
  3:40 pm

  Относно свободните енергии има вече разработени прототипи. Това е така наречената ТЕСТАТИКА. Единия прототип е в Швейцария с мощност от около 30 кVV, а другия много по-малък в Нова Зеландия.

 18. Joro
  21 Jan 12
  8:21 pm

  Каменаров, машината на швейцарската комуна Метернита ли имаш предвид? Попадна ми преди време устройството и. Не е това което мислим. Става дума за един вид атомна батерия /има 3 известни на хората начини да се направят атомни батерии/

 19. Киров
  21 Jan 12
  9:25 pm

  Стега с тези конспирации. Нормално за едно домакинство стигат около 10 КВт. Какви инвестиции, какви АЕЦ – направете го като може! Ако е толкова ефективно скоро ще продавате/подарявате на комшията и така ще се развие като лавина. И ни МОСАД, ни КГБ ще ви пречи. Пречката е че такава енергия не съществува или поне не е доказана, а още по-малко използвана.

 20. Joro
  21 Jan 12
  10:26 pm

  И аз това се опитвам да им налея

 21. За Т.Бърдън и неговото устройство аз също имам определени резерви. Като се започне от обяснението за начина на работа, та се стигне до някои елементарни положения от електромагнетизма. Така, както е представено и обяснено, то не може да работи. Проблемът е, че тук, в България, вече три-четири години има успешно работещо устройство, което използва два пъти по-малко енергия за управление на процес, при който се получава електроенергия. Съотношението енергия за управление – получавана енергия е дори доста повече от 1:2, както се вижда от представените видеоматериали. Аз лично пожелах да го видя и присъствах на една демонстрация. Ето го адреса http://www.inkomp-delta.com В обясненията на изобретателя липсват всички тези приказки за енергии от вакума, от нулеви точки и разни други подобни. Всичко е пределно ясно и просто. Той не употребява дори думата „генератор“. Нарича го „модул за оптимизация“. По неговите обяснения, на мой въпрос защо това никой не го произвежда, интересът е доста голям, основно от чужбина (Русия, Израел, Китай) но проблемът е, че всички искали да получат без да дадат. Изкушавало ги сравнително простата на пръв поглед конструкция. А доколкото разбрах по време на разговора ни, той е готов да предостави функционален прототип за по-нататъшни разработки, за една сравнително не, ами наистина скромна сума от порядъка на стотина хиляди евра!? За пореден път като че ли не виждаме диамантите по които стъпваме в собствения си двор, прехласнати по чакъла у комшията…

 22. Tonchev
  25 Jan 12
  10:33 pm

  Всички ротационни и линейни ел машини с постоянни магнити могат да ползват предимството на магнитното възбуждане, вместо електромагнитното.Даже и повече. За това съвремеввине ел.машини с постоянни магнити са по-ефективни. Те работят с променлив ток и затова могат да бъдат безчеткови, но могат да се захранват от конвенционални електрохимични акумулатори и горивни клетки, но през инвертори:
  Всички наши ел и хибридни коли са с такива мотори
  вижте на
  http://eldrive.eu

 23. деоо
  28 Jan 13
  12:03 pm

  Като чета постовете, та ми идва на ума следната сентенция:От Софийско поле по – големо нема.Та защо винаги си мислим,че ако някой е създал някакъв закон, то този закон го посатавяме на пиедестал.Да ама не!, както беше казал Петко Бочаров.Винаги към дадена теория или хипотеза, както и закон, трябв да се отнасяме с резерви.Защото ако днес нещо е било така, утре може да се окаже,че не е .Ами да си помислим, колко неща , в началото са били смятани по един наина в последствие са били променяни.Най елемненъарния пример е,

 24. деоо
  28 Jan 13
  12:11 pm

  Например, че Земята е плоска, и около нея се движи СлЪнцето и останалите планети.Но минава време и това твърдение се променя.Мисълта ми е следната:На всеки етап от човешкото развитие, дадена хипотеза, закон теория, са верни , до момента, в който те бъдат опровергани.Ккато виждаме науката се движи с бурзи крачки, и постоянно все нещо ново се открива.

 25. деоо
  28 Jan 13
  12:20 pm

  Много неща се откриват, но и много се засекретяват. Искам да кажа и това, че много физични закони са били създадени, въз основа на дадено наблюдени и то в отделна за целта среда.Но нещата във Вселената не са така елементатни и независими, както ние сме си ги представяли.Още много време , ще е необходим, за да разберем същността на Вселената и материата.Откритията, които са направени може да са безценни, но силите в света, които искат това статукво, все още не искат то да бъде нарушено.Но благодарение на Интернета, се надявам,че скоро, това ще се наруши.И всичките заблуди,че няма свободна енергия, ще излязат на яве.

 26. Атанас
  28 Jan 13
  5:42 pm

  Два пъти гледах клипа в коментар 21 на Иванов и съм изумен и гневен защото ако това е вярно този човек трябва да се охранява повече от Президента и Премиера и да му се дадат държ.пари за разработка при факта ,че се увеличава 4 пъти тока при фотоволтаиците и за ел.колите отделно.
  Какво са 100 000 евро за една държава – 5 000 000 бълг.граждани по 0.04лв.

  Хубаво министъра на образованието си подава оставката точно за такива неща т.е. злоупотреба с парите за наука но трябва затвор или най-малкото следствен.
  И шефа на ДКЕВР си подава оставката но ЕС ще ни глоби и ще плащаме всички като данъкоплатци.

  Държавата сме ние данъкоплатците и имаме право да казваме за какво да се дават парите ни и да държим сметка защо ни глобяват заради безхаберието и злоупотребите на държ.служители.

 27. Tonchev
  28 Jan 13
  9:03 pm

  във всички случаи има ефективни енергийни решения, които са засекретени.
  Но има и такива, което не е трудно всеки да направи сам

  Вижте видео

  http://greenclips.eu/bg/

 28. Атанас
  30 Jan 13
  9:55 am

  Какво ще кажете за магнитно електричния модул – http://www.inkomp-delta.com/page10.html
  Входящ ток е 4 ампера и 4,2 волта ,а на изхода е 23 волта 2,5 ампера и във видеото човека го изчислява на вратата 450% ефективност звучащо като фантазия.

  Аз неразбирам от електрически и магнитни полета, които могат да преминават едно в друго но мисля ,че човека е направил и патентовал много сериозно откритие което може да се използва при фотоволтаиците и ел.колите.

  Какво са 100 000 евро за една държава – 5 000 000 бълг.граждани по 4 стотинки.
  И в същото време от фонд научни изследвания са раздадени 14 милиона за което министър Игнатов не само трябва да си подаде оставката но трябва да е следствен.

 29. Атанас
  30 Jan 13
  4:11 pm

  Ето какви ги е вършел министъра http://novinite.bg/articles/25929/Profesor-Emil-Horozov-Parite-za-balgarskata-nauka-se-iztochvat-nezakonno

  Милиони пари на данъкоплатците за глупости вместо за научна дейност

 30. Tonchev
  30 Jan 13
  10:38 pm

  Вижте как работи термоелектрически генератор – електронен полупроводников електрогенератор, използващ отпадна топлина – не забравяйте, че у нас повече от два милиона печки горят всеки зимен ден, които губят повече от половината топлина през комините

  ето с такива устройства може отпадната топлината пряко да се превърне в ток

  https://www.youtube.com/watch?v=1TAwz3Awzf4

 31. Атанас
  31 Jan 13
  10:33 am

  Тончев – ще те помоля да кажеш нещо за коментар №28 за магнитно електричния модул – входящ ток 4,2 ампера и 4,2 волта ,а на изхода е 23 волта 2,5 ампера.

 32. Tonchev
  31 Jan 13
  10:51 am

  Атанасе, нямам практика да оценявам чужди работи, защото от пръв поглед ми е ясно, че има по-ефективни решения. Примерно за използване отпадната топлина –

  https://www.youtube.com/watch?v=1TAwz3Awzf4

 33. Атанас
  31 Jan 13
  12:06 pm

  Тончев – ако не разбираш просто кажи и не се измъквай ,че не оценяваш чужди работи.

 34. Атанас
  31 Jan 13
  12:34 pm

  Тончев – просто взимаш лупа за 1$ и нагряваш твоят електронен полупроводников електрогенератор със слънцето.

  Пишеш в Google – доц.д-р Емил Минев и статията му в Е-вестник за галиев арсенид.

 35. malinita
  31 Jan 13
  12:36 pm

  Ето една теоретична разработка за добиване на енергия от електромагнитните вълни:
  http://apocalypse.aires.spb.ru/alternativnoe-poluchenie-jenergii.html

 36. Атанас
  31 Jan 13
  9:04 pm

  Тончев – с титлите които имаш е смешно да твърдиш ,че ще улавяме топлината от комините защото 2млн. се отопляват с дърва и въглища като прекрасно знаеш за ТЕЦ-КОГЕНЕРАЦИЯ.
  За клипа който показваш и запалката с която затопляш ти го казвам как по-горе в коментар 34
  Тончев – колко е температурата на пламъка от запалката и какво общо има с комините ?!

 37. Tonchev
  01 Feb 13
  10:27 am

  да- Атанасе – пак ми приписваш неща, които не съм писал.
  Никога не съм писал да улавяме топлина от комините, а да ползваме топлината на печките преди изобщо да излети през комините !!!!

  Във всички случаи пламъкът на запалката дава твърде малко топлина – хиляди пъти по-малко от обикновена печка с дърва

  На видеото виж как със запалка лесно се прави ток, а с печка – хиляди пъти повече ток !!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=1TAwz3Awzf4

 38. Tonchev
  01 Feb 13
  10:36 am

  Лупата Атанасе може да концентрира лъчи, даже и слънчеви, но САМО лъчи – т.е. пряка светлина.

  А пък термолектрогенараторът работи с всякаква топлина и светлина – например конвекция, кондукция, даже и пряка радиация – слънчеви или други инфрачервени лъчи …. И работи на тъмно и денонощно, даже и ако облепиш с такива плочки всякакви котли, печки, кюнци, ауспухи и атомните реактори ……..
  виж ефекта от това
  https://www.youtube.com/watch?v=1TAwz3Awzf4

 39. ИВАНОВ
  23 Oct 13
  6:36 pm

  Представете си че автомобилния двигател вместо бутала да има неодимови магнити, а там където са винтилите и свещите да има други неодимови магнити. НО… но магнитното поле да се спира чрез охладен свръхпроводим живак, топлинно изолиран. и местен между буталата магнити и другите магнити. КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ЗА ДА НЕ РАБОТИ??

 40. Joro
  30 Oct 13
  4:02 pm

  Фундаментален закон от физиката – За запазване на енергията – примерно.
  но ако все пак това не ти е проблем, направи го работещо, пък след това, аз ти гарантирам, ти и някое поколение след тебе да няма финансови проблеми. Пак зависи как живееш де 🙂
  Виждам склонността ти да изобретяваш, но е добре да знаеш и механизмите /защо свръхпроводник лети над магнит и обратно/, а не просто да си попрочел понятията отнякъде. И повечко рационално мислене – то ако работи, по-ефективно ще е да го направиш за кръгово движение, не за възвратно постъпателно. Да не говорим, че има и високотемпературни свръхпроводници /керамични материали са това/. Постановката ти няма да работи, с известо напъване можеш да стигнеш до термомагнитен двигател, но при тях няма нужда от свръхпроводник, стават мноооого по-евтино, макар и с (магнити от) редки метали исплави с ниска точка на Кюри. Но това е топлинна машина като Стирлинговия двигател, топлина /температурна разлика/ ти трябва.

 41. ИВАНОВ
  30 Oct 13
  8:54 pm

  е каква е причината да не работи?

  А защо радиовълните преминават през стени, а светлината не може.

 42. ИВАНОВ
  30 Oct 13
  9:08 pm

  Joro
  30 Oct 13
  4:02 pm: „И повечко рационално мислене – то ако работи, по-ефективно ще е да го направиш за кръгово движение, не за възвратно постъпателно.“

  За да се разбере от всеки и то веднага. Изобретението ми беше – в цилиндър се поставят два цилиндрични магнита да се привличат, а накра всеки е вързан със слаба пружина, целта е преди да залепнат магнитите стеничка между тях да спре взаимодействието им, чрез отражение. Сената да се движи и спуска от движението на магнитите, а цилиндъра да обвит с бубина, която да произвежда ток. Така това ще е цилиндър за ел. енергия, перпето мобиле, и една цяла стена с такива целиндри, ще стига за захранване на къща.

 43. Joro
  01 Nov 13
  9:59 am

  На коментар 41 – по-общо казано същата, която спира завъртян махових.

  Не може да се направи магнитен двигател. Ако идеята е с едмоименни полюси да се отблъскват и да си придвижат стеничка (ай да е затвор, а?) от магн. материал, като стигнат /вървят/ до крайните си мъртви точки, те силите им ще се уравновесят с тези на пружините – ще спрат преди стеничката да се е показала докрай. Аналогично е и с привличане ако го правиш. Почнах просо от по-екзотичното.

  Няма да говорим за бобината, засега само ти илюстрирам доколко ще се движи.
  Пък ти пробвай. Като успееш, нали знаеш? Паричките са ти сигурни.

 44. Joro
  01 Nov 13
  10:02 am

  Другите да го разбират, аз зацепих още с половин дум какво искаш да направиш и не се отмятам – подобни механизми са по-ефективни кръгови, освен ако няма специфични изисквания.
  ДВГ няма да обяснявам сега защо е по-изгоден с възвратно-постъпателно и после кръгово движение. Но поинтересувай се дали се ползва някъде подобен принцип за електродвигател…

 45. Joro
  01 Nov 13
  10:06 am

  Нещо подобно на това можеш да направиш, но като те чета… Почети малко, висш пилотаж ти е още…

  http://www.douglas-self.com/MUSEUM/POWER/thermomagnetic/thermag.htm

 46. ИВАНОВ
  01 Nov 13
  10:41 am

  Целта не е да се направи. Целта е да се докаже, че ако има лека материя, която да спира магнетизма, тогава вечен двигател съществува. Търсих какво може да служи за това, няма такова. после мислех че това ще свърши работа http://bg.wikipedia.org/wiki/Ефект_на_Майснер но едва ли ще се държи като аломиниев лист, по скоро ще бъде отблъскван??

 47. Joro
  01 Nov 13
  12:55 pm

  Човек.. Да не изкараш че се заяждам сега…

  Няма да стане.
  Ще бъде отблъскван, но стабилизирано, ще левитира, но ще е стабилизирано- ако пробваш да го отстраниш – ще усетиш /противодействаща/ сила.
  Напиши meissner effect в youtube да ги видиш или пробвай с неправилното „quantum levitetion“
  Al лист в резултат на сроден подобен ефект (същия де. ма има съпротивление и вихровите токова /на Фуко/ затихват) и на пръв поглед най-се доближава, но именно съпротивлението му ще действа като индуктивна спирачка.

  Тозии ефект е полезен за МАГЛЕВ – полето на което виси влакът /не това дето го движи (!), когато са различни/ на теория не изисква енергия, но на практика не е така, защото ниските темп за свръхпроводниците и поддържането на ниски темп струват пари

 48. Tonchev
  01 Nov 13
  1:06 pm

  Аз разбирам, че темата за вечните двигатели е интересна, но докато не се отмени закона на термодинамиката, едва ли някой сериозно вярва в това.
  А има достатъчно много енергия, която не се ползва.
  Например тази на свободните течения в реките, приливите и отливите и т.н.
  Примерно може да се ползва с речни понтони на Дунав ВЕЦ така

  http://www.youtube.com/watch?v=JwftdI3g3Y8&feature=youtu.be

 49. greentec
  14 Dec 13
  8:57 pm

  Някой е окрал Иванов. http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/21045-bylgari-predstaviat-revoliucionen-dvigatel/

  И се е присмял на Жоро, който е против бутален магнитен двигател.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>