GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Направи си сам: жива стена у дома

May 10, 2009

green-pockets-01

Изработени изцяло от рециклирани материали, “зелените джобове” на младата дизайнерка Maruja Fuentes от Пуерто Рико дават възможност на всеки любител на стайните растения да даде живот на своите идеи. Оригиналните стенни контейнери бяха представени в Милано на тазгодишното мебелно изложение. Те могат да се монтират на всяка стена и независимо какво е засадено в тях – билки, папрати или отрупани с цвят растения, оставят впечатлението че зеленината израства директно от нея.

green-pockets-02

Поради уникалната си форма на рибени люспи, те могат да се свързват помежду си по безброй начини, като позволяват да се постигат различни ефекти, според характеристиките на растенията. С помощта на „зелените джобове“ у дома можете да направите ваша собствена жива стена, която да променяте според сезоните, нуждите и настроенията си.

green-pockets-03

В допълнение към цветните контейнери има и плоски стенни плочки, с които можете да доразвивате своя проект, ако сте любители на правилото „повече е по-добре”.

По материали от: inhabitat.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Дизайн, зелен дом, зелен интериорен дизайн, иновативен дизайн, креативност

 1. comfort
  11 May 09
  9:55 am

  Свежо: Изглеждат страхотно 🙂 (thumb up)

 2. Zara79
  11 May 09
  12:19 pm

  Свежо: Много готино! 😉 (thumb up)

 3. stef5659
  16 May 09
  8:42 am

  Свежо: Остава въпроса, откъде да вземеш тия плочи и колко струват !

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>