GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Google.org инвестират $10 млн. в EV компании

September 17, 2007

googlerechargeit.PNG

Google обявиха че ще инвестират $10 млн. в частни компании, разработващи технологии за електрически и хибридни автомобили.

Инициативата е част от новият проект на Google.org RechargeIT, който има за цел да намали глобалното затопляне като стимулира масовото разпространение на хибридни и електрически автомобили. Компанията вече дари $1 млн. на организации с благотворителна цел, а сега е ред и на частните компании. За инвестицията могат да кандидатстват широк кръг компании, които предлагат услуги и продукти за хибридни автомобили. Минималният размер на инвестицията е $500 000, така че няколко фирми да получат подкрепа. Крайният срок за кандидатстване е 22 Октомври, 2007г. Пълни указания за участие можете да прочетете в сайта на Google.org RechargeIT.

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: Google, електрически автомобил

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>