GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Online състезание за архитекти с Google Sketchup

June 9, 2009

design-it-shelter
Конкурсът Design It:Shelter стартира в понеделник и задачата е да се проектира подслон, в който няма електричество, газ и вода. Състезанието е обявено от Google Sketchup и музеят Guggenheim. Малката сграда/заслон,трябва да е подходяща за преспиване/учене и да има площ от 100 квадратни фута, което е приблизително 9,29 кв. метра. Но задачата се усложнява от изискването проектът да бъде поставен в някакъв конкретен контекст.

Тук в проекта се включва Open Architecture Network – open-source архитектурна мрежа, която ще оценява как убежищата ще се вписват в нуждите на конкретни региони в криза – да бъдат подходящи например за бездомници в Ню Йорк, семейства, чиито жилища са наводнени в Ню Орлеанс или бежанци в Чад.
Open Architecture Network предлага награда от 500 долара за най-добрия като замисъл проект.

За да се включите в конкурса, трябва да качите своя проект на сайта наOpen Architecture Network и да сложите етикет „Shelter It“.

Идеята за това състезание идва от една подобна задача, която преди много години Frank Lloyd Wright възложил на своите ученици – да построят заслон в пустинята Аризона, в който да прекарат известно време. Вече 70 години това е традиция в Frank Lloyd Wright School of Architecture в кампусите в Аризона и Уисконсин.

Design It:Shelter приключва на 23 август. Двама победители ще получат Google Sketchup Pro лицензи, ще могатда посетят музея Гугенхайм и офисите на Гугъл, също така ще имат право на обиколка на музеи в Ню Йорк, както и 1000 долара парична премия.

По материаели от: rj3sp.blogspot.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Google Sketchup, Green IT, Архитектура, софтуер

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>