GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Умни контакти и зелен гипсокартон – TED TALKS

June 11, 2009

John La Grou е един неуморен изобретател. В TED talk той разкрива една умна технология, която е замислена да спестява енергия и да предотвратява инциденти, водещи до пожари. Safeplug ползва микропроцесори в контактите и може да бъде свързан с домашния компютър, като освен това можете да наблюдавате консумацията на електричество и състоянието на домашната ел.инсталация от мобилния си телефон.Преди време ви представихме един нов и "по-зелен" строителен материал–EcoRock на фирмата Serious Materials. Вижте Kevin Surace в TED talk да говори за предимствата на замяната на традиционния гипсокартон с този алтернативен строителен материал, за чието производство се използва много по-малко енергия.

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: TED Talks, Енергийна ефективност, Нови материали, Технологии за дома

 1. Maya
  11 Jun 09
  12:38 pm

  За така наречения EcoRock няма никакви сериозни данни за материала на сайтовете които сте дали и намерих, не можах да намеря и линк за изпращане на брошури с повече инфо, което е стандарт в фирми за строителни материали, да дават техническа информация по запитване. Не изглежда убедително, не от гледна точка на екологията, а от гледна точка на функционалността, което го прави тепърва неизползваем. Аз не бих планирала материал, на който ми е неизвестно поведението му в определена среда. Може би ще пуснат с времето и тая информация. Ще ми е интересно да я получа.

 2. Севдалина Пеева
  11 Jun 09
  3:30 pm

  Надявам се на този линк да намериш достатъчно информация:
  http://www.seriousmaterials.com/EcoRock_Claims.pdf

 3. Павел Беливаков
  04 Sep 14
  4:50 pm

  За EcoRock на Rockwool ли ства дума?

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>