GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Направи си сам: шпионски самолет

June 20, 2009

chris-jordi

Възможно ли е да полети  самоделен самолет без пилот, сглобен с материали на стойност под 1000$ и да изпълни успешно мисия? Да, и даже с помощта на един подобен Chris Anderson е надхитрил Google, като заснел с помощта на камера на мобилен телефон техния кампус, както и Lawrence Berkeley Laboratory!

Ако заради жегата все още не бързате да си подадете носа навън, определено това видео заслужава да му отделите половин час! Вижте демонстрацията на Chris Anderson, водещ редактор на Wired, на 4-тия годишен Maker Faire 2009 в Сан Франциско Bay Area.

Искате ли още?

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: DIY, креативност, Направи си сам

 1. yoi
  21 Jun 09
  2:07 pm

  Интересно дали го чака арест 😛 , с всепак нищо за самия самолет ?

 2. Севдалина Пеева
  21 Jun 09
  3:22 pm

  Съмнявам се, по-скоро може да получи цял куп атрактивни предложения за работа 🙂

 3. Авиомоделиста
  23 Jun 09
  12:03 am

  Изглежда компютрите почват да размекват мозъците на много хора и да ги държат откъснати от реалния свят. За какви шпионски самолети и надхитрявания на Гугъл говорите. Това самолетче е по силите на всеки авиомоделист от средна класа и то без да го купува полуготово и само да го сглоби, а да го изработи почти изцяло сам от наръчни материали (в което е всъщност идеята и удоволствието).

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>