GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Направи си сам – градински мебели

June 21, 2009

Вчера открих един великолепен сайт, където са събрани цял куп „направи си сам“-проекти. Това, което ми хареса е практичността, ниската цена на вложените материали и факта, че всички те могат да се нарекат „зелени“.
041009_palettes

Ако имате желание да се снабдите с градински мебели, но ви притесняват високите цени, вижте какво може да си направите от транспортни палети. Да си намерите палети с подходящите за вашия случай размери едва ли ще е трудно, но тук трябва да внимавате за нещо друго – по-голямата част от тях се обработват с коктейл от токсични химикали, включително арсеник, за да им се придаде по-голяма устойчивост на влага. Затова е разумно да потърсите палети, които не са преминали подобно третиране.

041009_white

041009_after

Преди време работех в мебелна фирма, която беше доставчик на ИКЕА и ползваше картонени палети за някои по-леки товари, които се транспортират по суша.
Ако можете да си намерите от тях би било чудесно, тъй като през зимата можете да си ги прибирате на тавана или в мазето. Само в случай че ще ги ползвате под надеждно покрит навес или в беседка, разбира се.

По материали от: green.thefuntimesguide.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: DIY, Направи си сам, Технологии за дома

  1. Кой е сайта? Идин линк в думичката „великолепен сайт“ би бил много намясто.

  2. Севдалина Пеева
    21 Jun 09
    4:53 pm

    Готово 🙂

  3. Ако само имах време да си правя сам мебелите 🙁

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>