GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Американска компания разработва електрогенератор на безплатна енергия

September 25, 2007

MPI Американската компания Magnetic Power Inc. съобщи че е започнала разработката на нов тип електрогенератор, който ще революционира енегрийният бизнес.

Новото устройство е реализирано върху GENIE технологията, която използва енергията на нулевата точка като енергиен източник. Това означава, че генераторът ще бъде самопотдържащ се, на произведеното електричество ще е с минимална цена, тъй като единствените разходи ще бъдат за закупуване на технологията и профилактика.

GENIE генераторите вече са получили американски патенти и са налице първите работещи прототипи. Очаква се първите продукти на пазара да се появят най-рано през 2008 г.

Първоначално новият генератор ще се внедри в автомобилният пазар като енергиен източник при хибридните и електрически автомобили. В тази връзка се разработва и V2G (Vehicle to Grid) технологията, която позволява на автомобил да се свърже към електроинсталацията и да работи като генератор. Други приложения ще бъдат захранванията на мобилни устройства като телефони, компютри, WiFi и др.

Очевидно е, че ако MPI успеят да внедрят генераторите си ще бъдем свидетели на истинска революция не само в областта на енергопроизводството, но и в редица други области на живота.

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: алтернативна енергия, генератори, Енергия на нулевата точка

 1. Severfen
  21 Nov 07
  9:27 am

  Ако това е истина, значи малко ни дели от светлото бъдеще.

 2. Иван
  29 Dec 07
  7:12 pm

  Браво,направо не мога да повярвам.That is great.

 3. Ivo
  07 Feb 08
  11:04 am

  Не само ,че е възможно, но много отдавна е направено.
  Ако е рекъл ГОСПОД скоро ще го видите и У НАС в БГ.
  Успех за всички експериментатори и изобретатели!

 4. Иво, имаш много хубав сайт. Браво!

 5. Емил Манолов
  05 Mar 10
  11:13 am

  Е, какво сега? Минаха 3 години от тая публикация. Появи ли се евтината енергия, че ако така я караме скоро всички ще сме длъжници на ЕОН, ЧЕЗ или ЕВН. Потърсих инфо в мрежата. Нищо. Поредната глупост или засекретиха проекта?

 6. Joro
  05 Mar 10
  8:57 pm

  Така.. Понеже ми писнаха всякакви приказки за безплатна енергия, реших да споделя как работеше моят генератор за безплатна енергия. Преди 10 – 11 г,. си направих (да, никой не ми го е казвал и показвал, иначе може и други да са го правили) МГБЕ – Магнитен генератор за безплатна енергия. Работеше доста ефективно, но аз не исках да го ползвам често. Просто
  1. Какво Ви трябва?
  1.1\ Първо и най-важно – минимални познания по механика, електричество и магнетизъм.
  1.2\ Лят магнит или металокерамичен, обикновен, но силен. Тежащ до 300 грама и имащ сила да удържи няколко кг. Аз ползвах от стара тонколона. Това още не е достатъчно.
  1.3\ Стар механичен електромер и (Важно) двутарифен. Е, уви вече не са в обръщение. Иначе нямаше да ВИ споделя Великата тайна на Изобретателя за МГБЕ.
  2.Сглобяване и настройване на МГБЕ.
  Така… Поставяте магнитта върху двутарифния електромер. Над флагчето (прозорче със стрелкичка //показваща коя колонка с цифри се върти). Електромерът включва на нощна тарифа, защото привлича една малка котвичка вътре – флагчето всъщност е част от миниатюрна скоростна кутийка, която се превключва чрез електромагнит. Това обаче още не е работещ МГБЕ. Продължавате с настройката, като отдалечавате (или приближавате) и при необходимост повдигате магнита. Идеята да уцелите такова положение на магнита, че в прозорчето да виждате и двте стрелчици. Ако трябва си помагате с почукване с нокът по стъклото. Стига се до положение при което се върти само диска. Като направите правилната настройка, може да си отбележите с малки точици в-ху електромера позицията на магнита, за да не извършвате тази настройка всеки път като инсталирате МГБЕ. А вие ще трябва от време на време и да го деинсталирате. А, да тябва ви и достъп до таблото. А вече такива табла няма, sorry. И друго – описаният генератор е незаконен, така, че хванат ли Ви ………………….. . Но вече такива опасности няма, защото таблата са заключени, а електроерите са електронни. Така че зарежете тая работа. Не правете това в къщи и където и да е! Пиите си бирата като мен в петък вечер и така…

 7. nikson
  12 Dec 10
  11:30 pm

  Явно изобритателя си пази тайната, за да си направи централа.

 8. 111
  16 Jan 11
  12:07 pm

  опитах се да вляза в този сайт оказа се че неможе, а що се отнася до устройствата за безплатна енергия ми то и вятърните генератори и фотоволтаиците са за безплатна енергия ама я иди си ги купи, ако устройството за безплатна енергия ще струва колкото енергията която ще израсходиш за 10 или 20 години да си ги ползват със здраве

 9. Tonchev
  16 Jan 11
  4:40 pm

  дори и да има начин за евтина енергия, то това няма да се случи сега, защото властта и монполите ще го спрат.

  Дори сам да произвеждаш енергия в къщи и да захранваш комшията, това не е разрешено по закон.

 10. Ето един много интересен клип
  Свободната Енергия – Надпреварата До Нулевата Точка (1994) * The Race to Zero Point (bg sub)

  http://vbox7.com/play:71bd2b464e

 11. Tonchev
  12 Aug 12
  2:21 am

  Енергията от слънцето, все още, е напълно свободна – ползвайте я безплатно и без ограничения

  вижте как с видео

  http://greenclips.eu

 12. Атанас
  13 Aug 12
  12:44 pm

  проф.Тончев – Sharp обяви ,че е създал фотоволтаик с 40% КПД и наистина засега слънцето и вятъра са безплатни енерго-източници ,и проблема е съхранението на което трябва да се наблегне , и това го бива http://bnt.bg/bg/news/view/62845/ekocentrala_v_germanija – електролиза – браун газ или водород който прави пара за ТЕЦ -вете ,и т.н.

 13. Атанас
  13 Aug 12
  12:47 pm

  Като незабравяме 1-2-3 закон на термодинамиката т.е. за производството на един фотоволтаик са нужни 3-4.000кг. въглища като енергиен еквивалент тоест за всяко нещо се изисква енергия ,а петрола и въглищата свършват.
  “Оценките на Световния енергиен съвет показват, че в световен мащаб енергията на вълните има потенциал да достигне колосалните 10 000 гигавата – над два пъти повече от капацитета за производство на електроенергия от всички днешни източници.“ – http://www.greentech.bg/?p=29757

 14. Tonchev
  14 Aug 12
  10:15 am

  За направата на всяка енергийна машина е нужна енергия.
  Но по-добре тази енергия да отива за зелени енергийни машини, а не за ТЕЦ и АЕЦ
  Следвайки тази логика, независимо че ще се влага енергия в зелени машини, по-голяма част от нея ще идва от зелената енергетика.

 15. Атанас
  15 Aug 12
  1:48 pm

  проф.Тончев – хората незнаят или мислят ,че е шега ,че петрола свършва до 30год. при сегашните 1.000.000.000млрд.коли ,и ако в Индия и Китай си купят коли ще свърши до 10-15год.Да не говорим за КПД-то на ДВГ-то и че около 75% е топлина която допринася за парниковият ефект.
  Въглищата имат бъдеще защото България има въглища за 50год. течни по тази технология – http://energetika-bg.com/2010/08/17/tetchni-vaglishta-ve-fantaziya-ili-realna-ekologitchna-alternativa/ с водорасли около ТЕЦ за да улавят СО2 и NO2 – водорасли които после стават за фураж и биодизел.

 16. Атанас
  15 Aug 12
  1:55 pm

  Да не говорим за вредите http://www.dokumentalni.com/?p=1243 и да не забравяме че асфалта също се прави от нефт т.е.положението е сериозно и може да се върнат стъклените буркани и шишета ,а не пласмасови опаковки ,и страшното е съотношението на пласмасата 60:1 спрямо фитопланктона – изчезва фитопланктона даващ около 80% от кислорода на Земята http://www.ifrvarna.com/?p=1368 и скоро гледах снимки на НАСА от космоса.Фитопланктона изчезва от повишаващата се киселинност на океаните идваща от азотно-фосфорни съединения/изкуствените торове/.

 17. Tonchev
  15 Aug 12
  7:45 pm

  хората много неща не знаят Атанасе.
  Но те знаят за спорт, чалга, сериали и други промиващи мозъците зрелища.
  Това е задачата на властта и на медиите. Те я изпълнямат успешно от хилядолетия (хляб и зрелища).
  Нищо ново.
  А и преди да свърши петрола можем да се возим на слънчев ток, даже и за зрелища с елколи
  виж как
  http://greenclips.eu/electric-cars/e-car-formula-e1-vehicle-power-train-mounting-system-with-magnetorheological-hydraulic-mount-with-electronic-intelligent-control-motor-by-motor/520/

 18. Tonchev
  15 Aug 12
  7:53 pm

  А най-евтиният, най-икономичният и най-екологичният градски транспрот са кабинковите/вагонните лифтове над натоварените пътища – за софия примерно над Перловска река (бул.Е.Георгиев) и Владайска река (бул.Сливница)

  виж как става това
  http://www.youtube.com/watch?v=5sq4086tZFE&list=UUM04QgZ5SrIa93ASKNLZEog&index=4&feature=plcp

 19. Делев
  14 Jan 14
  12:42 pm

  Ако някой се интересува от безплатна енергия може да ограмоти тук http://searlsolution.com/technology2.html . Бъдещето е в енергията на нулева точка! Доказано, работи и съществува!

 20. Tonchev
  16 Jan 14
  11:46 am

  Би било прекрасно да ползваме полезна енергия от „нулевата точка“, но досега не е известно да има промишлено производство на такива уреди.
  А докато ги видим на пазара е добре да използваме безплатната слънчева енергия за напояване, например така
  видео
  http://newcreator.biz/sun-irrigation/issued-patent-bg65666-b1/

 21. Joro
  17 Jan 14
  12:01 pm

  Мен „леееекичко“ ме съмнява въобще да работят.
  Като инсталация /предмет на изкуството/ в някоя галерия – иди дойди, но друга Файда не виждам

 22. Tonchev
  18 Jan 14
  12:04 am

  То може и да работи, но дали с безплатна енергия ? А в същност нищо не са показали.
  Долу показвам как реално се прави ток от безплатна енергия – с видео
  http://newcreator.biz/hydrokinetics-from-water-flow/pontoon-power-plant/

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>