GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Citroen подготвя пускането на новия по-зелен С3

June 30, 2009

c3-3_DMeMR_11446
В Европа автомобилите от т.нар. С класа достигат най-големи продажби от който и да било друг клас автомобили. Ето защо когато някой обяви пускането на пазара на нов модел в кози клас, това е важна новина. Като поднесената вчера от Citroen, които ще започнат продажби от ноември тази година на новия си компактен C3 модел.

От компанията имат амбицията той да замести своя предшественик, от който вече има продадени над 2 милиона броя. За да бъдат изгладени всички възможни проблеми, новият С3 ще трябва да измине 2 милиона километра изпитания на пътя, преди да бъде пуснат в редовна продажба.

Новият С3 приковава погледа с изключителното предно стъкло, което дава възможност на пътниците от предните седалки да имат видимост нагоре до 80°. Използваната за пръв път в света иновативна технология за изработването му ще предложи отлична слънцезащита в покривната част, която плавно изсветлява и дава перфектна видимост отпред.

c3-4_fh8Re_11446

Но най-голямото му достойнство е интелигентното управление на консумацията на гориво и емитирането на въглероден диоксид, което за първите модели ще бъде 99 г/км. През 2011 Citroen планират да пуснат в продажба следващи версии, при които ще има вградена Stop & Start система от ново поколение, комбинирана с 5 и 6-скоростни кутии. Дизеловите версии, снабдени с подобно оборудване ще емитират едва 95 и 90 г/км СО2. Накратко, новото поколение 3-цилиндрови двигатели ще позволят парниковите емисии да бъдат под 100 г/км.

По материали: аutobloggreen

09pres6-580

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Автомобили, парникови газове, Транспорт

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>