GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Better Place демонстрира AutOS във Франкфурт

September 20, 2009

electric-car-software-autos

В началото на седмицата Better Place демонстрира своя специализиран софтуер AutOS на Автомобилното изложение във Франкфурт, който разкрива неподозирани нови възможности за това, което очакваме от типичния електрически автомобил на близкото бъдеще.

Better Place работи по изграждането на мрежи от зарядни станции и станции за подмяна на батериите на електрическите автомобили. Софтуерът AutOS ще дава информация на собствениците на автомобили къде и кога да зареждат батериите, като същевремнно ще събира информация за техните сметки.

Бизнес моделът на Better Place се състои в това компанията да притежава автомобилните батерии, като на собствениците на автомобили ще се предлага план, подобен на сегашните планове на мобилните телефонни оператори, като при автомобилите ще се договарят километри, вместо минути. Това означава, че компанията ще се нуждае от софтуер, способен да проследява десетки хиляди батерии едновременно.

Както вече сме ви разказвали, Better Place има договори за изграждане на станции за подмяна на батерии с Австралия, Дания, Канада, Израел, Калифорния и Хаваи.
Станциите за смяна на батериите ще имат автоматизирани системи за подмяна на батериите, като за начало те ще се ползват с изцяло електрическия автомобил на Рено.

Рено обещават че по пътищата на Дания и Израел ще се движат 100 000 изцяло електрически автомобила до 2016-та година, като дотогава се очаква да бъде готова и инфраструктурата на Better Place.

По материали от:  ecoautoninja

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Project Better Place, електрически автомобили, зарядни станции, софтуер

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>