GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Международен фестивал за дигитални изкуства

October 25, 2009

poster_02
От 26 до 30 октомври за пръв път в България се организира Международен фестивал за дигитални изкуства.

Организаторите от Национална художествена академия са поканили куп ексцентрични, модерни творци – Андреа Пачиото, Дерек Холзер, Рин Ямамура, Сачийо Хонда са само част от артистите, които от утре пристигат за фестивала от всички краища на света, за да представят своите произведения.

В поканата, която ни изпрати Наталия Халачева четем:

„Подготвяме ви една интересна разходка в света на новото дигитално изкуство, което е завладяло Арт вселената в последно време. Фестивалът ще побере цяло Празно множество, в което ще присъстват и Звукови генератори, и Антиподи, само за вас и под звуците на Pixel game. Ако все още се чудите що за безумни изречения съставям, моля, настройте се на артистична вълна, защото това е само началото. Вярвам, че предстоящият фестивал ще ви бъде интересен и се надявам да ви заинтригувам истински.“

Фестивалът на дигиталното изкуство е отворен за всички желаещи и предлага в рамките на 5 дни 13 изложби, 7 пърформанса, 5 презентации, 3 уъркшопа и 2 филма. Повече за различните панели можете да намерите на сайта на фестивала – http://da-fest.bg/bg или на специалния блог http://dafestival.blogspot.com/.
EmptySet

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: дигитално изкуство, креативност

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>