GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

The Story of Cap &Trade – Annie Leonard

December 7, 2009

The Story of Cap & Trade from Story of Stuff Project on Vimeo.

Why you can’t solve a problem with the thinking that created it

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: активизъм, въглероден двуокис, Екология, климатични промени

 1. Капитализма си има своите кофти страни.

 2. Попов
  08 Dec 09
  9:20 am

  Съгласен. Тази търговия с емисии е малко вятър работа. 😉
  А монополите и големите компании, печелещи трилиони долари от това, че са забучили някакви тръби в земята и помпат нефта без пари? После се появяват недоразумения като Дубай, Лас Вегас и всякакви такива разточителни и антиГея проекти.
  Трябва да се смени парадигмата.

 3. Mirobg
  08 Dec 09
  9:45 pm

  Всичките клипчета във http://www.storyofstuff.com са страхотни!!! 🙂

 4. SeoKungFu
  10 Dec 09
  1:07 pm

  /off-topic: ще ми се да има удобен плъгин ( като „Add To Facebook“ ) за директно споделяне във FB. Благодаря 🙂

 5. @SeoKungFu: Сложих плъгина

 6. Севдалина Пеева
  10 Dec 09
  4:57 pm

  Ако е възможно и „Tweet This Post“ или „Retweet“?

 7. Боно
  09 Jan 10
  1:32 am

  Хм, глупости :).

  Ок, проблемите са реални. Решенията представени обаче са хипарско-комунистическа пропаганда! И това идва от социалист …

  Чоплят се детайлите с тези кредити, а в същото време не се разисква как тези детайли ще бъдат решени в предложената система. Как например ще се форсират фирмите да намалят емисиите? Не сме планова икономика все пак, така че трябва да се убедят фирмите. От което следва че все ще има някакъв вид икономическа система, сиреч кредити, а дали и как ще се купуват или раздават е въпрос на организация.

  После, голям проблем са измамите с тези кредити. И как по-точно предлагат да се справим с измамите? Еми не предлагат, просто обясняват как със „стриктни ограничения на емисиите“ по магически начин фирмите няма да мамят за емисиите си! Ама колко добре работи това за заралиите с тец Марица-Изток …

  И последно, плюе се по финансистите напълно безпочвено. Финансови пазар съществува не защото правителството гори от желание за това – просто защото системата е ЕФЕКТИВНА! Защо гражданите взимат кредити, при положение че знаят че така се „заробват“ финансово? Защото на хората им е през оная работа кой печели, след като и те печелят в това време.

  Накратко, между смислените идеи – дайте да оптимизираме системата, да видим как да работи по-добре, по-ефективно – е претъпкано с глупава хипарска антиглобалистка пропаганда … жалко, филмчето е добре направено.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>