GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

ЦРУ се захваща с глобалното затопляне

January 6, 2010

Още една изключително оптимистична новина от първите дни на новата година – американските шпиони смятат да оставят за малко на заден план мероприятията за сваляне на латиноамерикански правителства, които не харесват, както и прикриването на внезапните посещения на планетата ни от извънземни и да се захванат с нещо доста различно. ЦРУ е разработило програма за сътрудничество с водещи учени в областта на климатологията с цел изясняване на истинската ситуация около глобалното затопляне.

За щастие тази програма няма за цел проследяване на кореспонденцията или монтиране на бръмбари в професорските кабинети. Става въпрос за предоставяне на секретни снимки на полярните шапки, които се характеризират с изключително висока резолюция и са правени от разузнавателните спътници на агенцията.

Програмата ще даде възможност да се ползват данните, придобити от шпионските спътници, които са снабдени с изключително чувствителни сензори и прецизна апаратура. Те превъзхождат в пъти обикновените комерсиални спътници.

Комбинацията от подробни снимки на изключително големи области дават възможност на учените да прецизират своите модели и изследвания. С помощта на новите данни учените ще имат възможността да запълнят съществуващите досега празнини в изследванията си.

Програмата всъщност е създадена още по времето на Клинтън, но много скоро след това е замразена. Още миналата година започнаха опити за нейното подновяване. В началото на октомври 2009 беше създаден специален отдел по климатичните промени към ЦРУ.

И още нещо, което силно ме впечатли – климатичната програма няма да попречи на ЦРУ да следи лошите момчета на Ал Кайда – снимките на полярните шапки ще се правят единствено в часовете, в които шпионските сателити не могат да осъществяват рутинните си задължения. Запълвайки свободните си часове с нещо полезно, те гарантират на програмата ниска цена и сигурност.

По материали от: popsci

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: глобално затопляне, климатични промени


 1. Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'kafazova'@'localhost' (using password: NO) in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212
  Rob
  06 Jan 10
  7:23 pm

  Свежо: Аййй тия янки опрайха международните “отношения и конфликти“ те една алкайда ги напрай разногледи чи са зафанаха и със ливадите мноу добри ша додат.Еиии не е добре кат та боли главата 😉 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀


 2. Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'kafazova'@'localhost' (using password: NO) in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212

  Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/kafazova/greentech-bg.net/wordpress/wp-content/plugins/svejo2wp-comments/svejo2wp_comments.php on line 212
  speeva
  06 Jan 10
  7:37 pm

  Свежо: Леле, страшен коментар, Роб! Нямаш грешка, човече!

 3. Марин Ивановски
  07 Jan 10
  11:05 am

  Не знайно защо това ухае на опит да се използва глобалното затопляне като оръжие. Ако ЦРУ помогне на учените да създадат модел на ефектите от глобалното затопляне, в резултат ще получи информация кога и къде кой как ще бъде засегнат. И ще може да си планира операциите според тази информация. Иначе учените само биха могли да се радват на новите данни. Въпросът е резултатите от изследванията как ще се използват.

 4. Е крайно време беше и те да се захванат 🙂

 5. Eneya
  07 Jan 10
  1:06 pm

  Греша ли или на ЦРУ първата им работа е да работят в полза на Америка?
  Защото ако е към човечеството, супер, много яко. Ако обаче е към Америка… тогава информацията им ще е просто поредния слух.

 6. green
  07 Jan 10
  2:30 pm

  Благодаря за информацията. Ами всички трябва да се включват в действията относно глобалното затопляне, а не да крият информация, която може да помогне.
  Тук има още една статия:

 7. Кончето
  07 Jan 10
  3:15 pm

  четох, че за година в атмосферата се изхвърлят около 180 милиона тона co2 от които…..6 милиона само са от човешката дейност.

  Според мен това затопляне е естествен процес.

  Това не значи да не оправим въздуха си, но определено щом на ЦРУ почва да му пука за това, значи че са си намерили още едно място, от което да цоцат парички.

  Реши ли системата да ни оправя, значи лошо. Независимо от това какво казва.

 8. Крум
  07 Jan 10
  3:54 pm

  Сега ако намерим и глобалното затопляне къде е…

 9. Киров
  07 Jan 10
  6:47 pm

  Дали това не е новото – климатично оръжие? Лесно е да натресеш на противника, ако имаш такова оръжие, едно солидно наводнение и няма да дадеш и една жертва. Шаманите са предизвиквали дъждове и др. подобни.

 10. Севдалина Пеева
  07 Jan 10
  7:44 pm

  Изглежда шеговития ми тон е подвел доста от вас, за което се извинявам. От моя гледна точка новината е добра, защото ще се използват ресурсите на една организация с изключителни технически възможности. От друга страна коментарите тук, както и коментарите в други блогове и форуми по темата за климатичните промени са доказателство за пълното неведение и непукизъм на нас, българите по един от най-сериозните проблеми, който определя бъдещето. Независимо дали климатичните промени са резултат от човешката дейност или естествен процес, те се случват тук и сега и ще променят драстично живота ни. Миналата година писах, че поради разтопяването на алпийските ледници се прекроява границата между Швейцария и Италия; има голяма вероятност арктическите ледове да се топят до степен да се ползват водни пътища в Арктика, поради което военните в няколко държави кроят планове – става въпрос за Русия, Канада, САЩ и скандинавските страни; водните войни ще са факт вероятно още през това десетилетие – давам линкове към нашите по-стари статии, за тези, които са ги пропуснали.
  Климатичните промени вече прекрояват границите
  http://greentech-bg.net/?p=2911

 11. Крум
  08 Jan 10
  9:59 am

  Ами да вземем тогава да бърничкаме из климата, за да не прекроява границите а? Пък естествените процеси на планетата трябва да се научат, че границите между държавите са по-важни.
  Тонът е шеговит, понеже където има пръст ЦРУ, нищо добро не е излязло.

 12. Кончето
  08 Jan 10
  11:02 am

  „Пък естествените процеси на планетата трябва да се научат, че границите между държавите са по-важни.“

  ЛоЛ!

  Да, по скоро трябва да ни е ясно, че ние ще сме тези, които да се съобразят…

 13. За мен климатичните промени са изцяло естествен процес. Винаги ги е имали и винаги климатът ще се променя, защото такова нещо като костантен климат има само в изкуствена лаборатория. Просто в момента се случва да сме в период на затопляне, дори и това не е много сигурно. Ако се застудяваше можеше и повече пушек да се вдига по тази тема.

  Има данни които много точно показват глобално затопляне на всички планети в слънчевата система, така че няма какво да се тормозим много, не сме го направили ние. Но тук става въпрос за нещо друго – ЦРУ. Това са хора, които години наред се занимават с организиране не бунтове, възстания и сваляне на режими в държави от третият свят, с манипулация, тайни затвори и изтезание. Искам да кажа, че каквото и да кажат от ЦРУ не трябва да им се вярва за нищо на света. Това са хора, които не им пука за обществените проблеми, да не говорим да дадат от ресурсите си за решаването им. Разбира се, такива коментари от тях идват много отдавна и разбира се с цел медие ПР. Същото правят и международната банка, ООН, САЩ и други подобни, които са причини за всичките войни на света, замърсяването на природата и страданието в третият свят. Това че казват хубави неща не значи че ги правят!

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>