GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Устройство зарежда батерии с енергия от вакума

May 1, 2008

David_Bowling_charger_side1_crop_300

Дейвид Боулинг е създал устройство, което може да зарежда непрекъснато батерии като енергията която произвежда е с пъти по-голяма от тази необходима за работата му. Дейвид е използвал устройството за да захранва ел. мотор, малки електроуреди и батерии. Той казва че с увеличаване на товара върху мотора се увеличава и енергията на изхода.

Според някои предположения, устройството използва енергията на нулевата точка (или лъчиста енергия) подобно на известният откривател Никола Тесла.

Дейвид все още не е разкрил схематичните планове тъй като е подал заявка за патент, но казва че ще се опита в най-скоро време да разпространи информация в Интернет, която ще помогне на всеки да сглоби подобно устройство в дома си. Той казва че изобретението съдържа единствено батерии, мотор, жици и превключватели. Частите за малък демонстрационен модел струват под $10, а за по-големият 12-волтов вариант по $200.

Дейвид е направил редица тестове през последните две седмици и смята че устройството извлича много повече енергия отколкото е необходима за работата му (КПД>1). Използвайки само 3 батерии (2 задвижват мотора, 1 на изхода) той постигнал общо 60 часа работа, като в същото време е включил дрелка, ел. крушка и др. уреди, докато всяка от батериите се изчерпва напълно след 5 часа. Той твърди че е възможно устройството да работи непрекъснато чрез зареждане на изтощените батерии със заредените.

David_Bowling_charger_side1_600 David_Bowling_charger_side2_600

Източник: PESWiki

Интервю на Sterling Alen със David Bolwing (17.9 Mb; mp3)

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: алтернативна енергия, Енергия на нулевата точка

 1. С огромен интерес следях развитието по тази тема през последният месец, и особено обсъждането във overunity.com, но след като Дейвид обяви че ще продължи тестовете на прототипа си не се е появявал нито във форума, нито по друг начин. Наистина тъжна новина. Някои могат да кажат, че е поредният измамник, но не е така, просто защото не е взимал никакви пари от никой и единствената му цел беше да докаже на себе си че устройството наистина работи преди да разкрие плановете. Разбира се съществува възможността за покушение, но никой не знае нищо със сигурност.

 2. Румен Димитриев
  26 Sep 08
  3:57 pm

  Генератор „PbyM“-абсолютно автономна топло електроцентрала,компактен алтернативен енергоизточник.от 10 до 100 кв.За заявка и запитване оставете координати.solapenergy@gmail.com – това срещам на няколко места,цената казаха ще е 1,67 евро/ват,до месец ще е на пазара,смятано е за 30 месечна възвращаемост и гато гледам е няколко пъти по евтино от енергийните машини на Акойл и австралийците,да не говорим за нон стоп енергодобив.

 3. Киров
  02 Aug 09
  8:01 pm

  Това предполага откриването на перпетуум мобиле. Интересно е обяснението на феномена. Ако това е истина, разбира се. Твърде класически елементи за да повярвам, че е създадено. Ако е създанено, не учудващо, че изобретатялят не е между живите.

 4. Това нещо се оказа пълна глупост. Просто човека се е подвел, в същото време и всички останали като прикриваше дизайна и накрая се оказа че всъщност не работи. Случват се такива неща.

 5. Ангел
  03 Aug 09
  6:50 am

  Да случват се такива неща. Това което не се случват са другите неща при които генератира работи. 🙂 Няма и как да работи ако се замисли човек върху елементарните физични закономерности.

 6. dr.petroff
  08 Aug 09
  9:30 am

  Да се направи perpetuum mobille не е слежно.Омаме си mobille само perpetuum ти е нужен. Изборът е голям според някой.

 7. Lubo
  27 Aug 09
  12:43 pm

  Такива работещи двигатели-генератори има работещи.Казва се двигател-генератор на Бедини (Bedini motor).Има и схеми в интернет как да си направиш вкъщи и много видеа в YouTube.Ето и една обширна статия за него – http://www.newenergybg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=2

 8. angel
  31 Aug 09
  11:19 am

  Lubo Един въпрос. Случайно да познаваш някой който е успял да направи такъв генератор работещ без външен източник на енергия и реално добиващ енергия? Или ти да си направл такъв? Защото аз приказки в интеренет мога да намеря милиони за каквито си искаш налудничави истории.

 9. ktamen
  03 Oct 09
  12:21 am

  Не е глупост горе имаше посочени цени, 100 души да са си го поръчали се файда.
  Как може да има хора да се връзват на подобни дивотии. Далавера ма како!

 10. George Kanev
  14 Nov 09
  3:47 pm

  Доста глупости се пишат в този сайт понякога…..

 11. Tonchev
  18 Aug 10
  2:49 pm

  Лъчистата енергия, там където достига до Земята, е типично енергия с ниска плътност. Затова за практическа употреба следва първо да се концентрира. Във всички случаи обаче е скъпо и трудно да се постигне висока ефективност.

  Казаното се отнася за всякакви други източници на енергия с ниска плътност. Сега се използват високоплътни източници на енергия – ядрен синтез, например,. дори и петрола. Заради това и по много други неприятни причини още само ще се говори за енергия на нулевата точка. Или както казва един известен у нас пожарникар – „шменти капели“ засега.

 12. Недков
  20 Dec 11
  10:33 am

  Мисля, че се касае за ротовертер. Много е просто трябва само да настроиш резонанса чрез кондензатори и това е. Проблема е, че няма спонсори.

 13. Joro
  20 Dec 11
  12:39 pm

  Недков,

  Ако ти издействам 100 000 евро, но искам работещ прототип с описание и параметри не по-късно от 6 месеца, наемаш ли се?

 14. Tonko
  17 Jul 12
  3:46 pm

  Какво е положението сега, през 2012? Къде е Бедини-електроцентралата? И защо така презрително ни гледахте, когато споменавахме за законите за запазване?

 15. ОХ , ОХ , ОХ ! С тези приказки на някои от форумците , далече няма да стигнем . От къде ли е гледал Ф. Ж. кЮРИ И СЪПРУГАТА МУ , когато са работили над атомите ? Сигурно са чели от физиката на „екзекуцията „?

  Малко хора осъзнават , че всяко ценно откритие коства на откривателя му огромен труд и по някога живота му . От приказки на вятъра , до сега нищо няма на мегдана и тази теория зе казва чешене на езици .

  РАБОТА , РАБОТА , КОЛЕГИ ,РАБОТА МУ Е МАЙКАТА !!!

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>