GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Earth Hour 2010

March 27, 2010

Днес можем да изгасим светлините за 1 час и да изберем различен от обичайното начин да го прекараме. Ще бъде чудесно ако сме искрени. Ще бъде чудесно, ако днешната демонстрация не е просто поза, а част от едно осъзнато битие. Защото „зеленото“ се превърна в обект на флирт от страна на корпорации и политици. Както и на лицемерни сноби, които са способни цяла зима да се пържат на 30 градуса в офиса,но за сметка на това прекарват цялото лято с хрема, защото климатикът може да охлажда до 18…

Earth Hour отдавна вече завърши в Австралия и полека-лека приближава към нас. Нека в нашия час на тъмно да помислим за важното – а то е какво правим в останалите „(365 х 24)-1“.

Photo Credit: © Sewell / WWF 2010

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: активизъм, Енергийна ефективност, опазване на околната среда, Часът на земята

 1. Попов
  28 Mar 10
  10:17 am

  Една птичка пролет не прави.
  Скъп на триците, евтин на брашното.

  Това са сентенциите, за които се сещам по случай тази инициатива.
  Освен това едновременното изгасяне на много светлини натоварва неравномерно електрическата мрежа, доколкото знам, така че ефектът е много спорен.
  Ето това са нещата, заради които не мога да го приема въпросното събитие само за PR-акция. 😉

 2. Аз ги изгасих, защото гледах мача, а е много кофти, когато го гледаш на светло.

 3. +1 от мен !

 4. хубаво е да се правят такива инициативи

 5. Bruce
  22 May 10
  12:55 am

  хубаво е да се правят такива инициативи

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>