GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Плоски слънчеви колектори от АSES-Solar

April 26, 2010

АSES-Solar е стартираща българска компания, която произвежда плоски слънчеви колектори, които си заслужава да видите на техния сайт. Като правило плоските колектори са с по-ниска ефективност от тръбните, но имат едно голямо предимство – ниската стойност на инвестицията ги прави изключително привлекателни, поради краткия срок, в който можете да си върнете първоначланото вложение, след което започвате да пестите от разходите за топла вода за домакинството.

ПРЕДИМСТВА на плоските колектори на АSES-Solar:

– ниска цена

– леки и удобни за транспортиране и монтаж

– добър естетичен вид и възможност за вграждане в парапети и козирки

– възможност за вертикално или хоризонтално монтиране

– висока удароустойчивост

– огнеупорни и химически устойчиви

– безвредни към околната среда

– отговарят на изискванията на EN 12975

– гаранционен и следгаранционен сервиз

При правилен монтаж и добро слънцегреене, един колектор е достатъчен за загряване на 80 литров бойлер, проектиран за система отворен тип  /без налягане/.

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: енергия от слънцето, слънчеви панели

 1. mohave
  27 Apr 10
  8:31 pm

  ако бяха написали в сайта си и цените щеше да по-добре

 2. plamen
  28 Apr 10
  1:24 pm

  Ама вие съвсем го обърнахте на реклама.Поне пишете „платено съобщение „да знаят хората.Не ми стана ясно,каква е цената от сайта и с какво са „по“ от другите.Ако е цената да вземат да я кажат.

 3. Севдалина Пеева
  28 Apr 10
  3:17 pm

  Пламен, съобщението не е платено – сайтът не е комерсиален и не публикуваме платени съобщения. Ще направя запитване до фирмата за цената и ще я публикувам, веднага щом мога.
  Факт е, че българските фирми не са особено успешни като маркетинг, вината за това не е наша. Но все пак, щом сме си поставили за цел да популяризираме зелените технологии, не виждам нищо лошо да представим и български фирми, защото колкото и да е cutting-edge информацията от водещите световни университети, за момента тя няма никаква практическа стойност за повечето българи.

 4. Драгомир
  29 Apr 10
  1:55 pm

  След като видим цената, ако не забравя ще опитам да изчисля колко ще струва колектор тип направи си сам – изцяло от обикновени желязни водопроводни тръби.

  Няма лошо да се представят български технологии, но поне да са малко по-технологични. Ето например, електрогенератор – има ли български такъв, защото български електромотори има.

  Ето това е екологична политика – да стимулираш собствено производство, вместо да финансираш германския бизнес, като недемократично принуждаваш електроразпределителните дружества да им изкупуват тока. Накрая ще се окаже, че Германия имат супер бизнес с генераторите си, защото балами като нас ги купуват. Така да се каже еко настроения ще правят Германия още по-богата, а нас – бананова държава.

 5. Joro
  29 Apr 10
  8:49 pm

  Драгомир,
  Прав си, за екологичната политика, но ако нямаме производство, а нещото ти трябва, пак ще си го купиш отвън. Ако за една цена имаш румънски и германски колектор (генератор), само заради екологията ще направиш ли компромис с качеството?
  Малко офтопик.. В списание „Обекти“ по-по-предишния брой за пример се даваше шкембе чорбата и аз с изненада разбрах, че шкембето иде от южна америка. Чесънът в общият случай бил китайски… И да откажа сега шкембето ли? Без това го ям радко..
  Панел Направи си сам (DIY) как виждам нещата..

 6. Севдалина Пеева
  29 Apr 10
  10:04 pm

  Драгомир, статиите от „Направи си сам“ са най-четените на сайта, така че с удоволствие ще публикуваме изчисленията ти, както и всякакви идеи – планирани или вече реализирани. Това е покана и към всички други читатели, които имат такива проекти или идеи.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>