GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Audi пускат най-чистият дизел в света

August 5, 2007

Audi A4

Audi обявиха, че ще пуснат в серийно производство най-чистият турбо-дизелов двигател в средата на 2008. Автомобилите с такъв двигател ще покрият най-строгият европейски стандарт за емисии EURO4 и предстоящият EURO5. По този начи Audi инвестират в подобрени дизелови технологии вместо в разработката на хибридни модели.

Компанията ще стартира с 3-литровият V6 TDI двигател, който ще е достъпен в моделите A4 и Q7. Мощността ще е 240кс, а въртящият момент 500 и 550nm съответно в A4 и Q7. Интересното при тези автомобили ще бъде новата технология за намаляване на емисиите, която се базира на турбодизеловият двигател с директно впръскване. Новата позиелектронна COMMON-RAIL система с налягане на впръскването от 2000 бара, ефикасното рециркулиране на отпадачните газове и оптимизираният турбочарджър редуцират значително вредните емисии.

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: Audi, автомобил

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>