GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Зелени мотоциклети за лошите момчета – 2

May 25, 2008

Мотоциклетите са били и остават изключително популярно транспортно средство. Въвеждането на алтернативни горива е изключително важно за оцеляването им на пазара. Ето защо производителите им трескаво търсят нови и привлекателни предложения, които да грабнат „лошите момчета“. Продължаваме  представянето им с:

Killacycle

Killacycle е най-бързият електрически drag bike в света – ускорява от 0 до 100 за 0,97 секунди, има 400 конски сили мощност и максимална скорост от 255 км/ч. И се очаква тази максимална скорост да бъде подобрена в бъдеще. В момента се работи върху нов модел с 1000 конски сили мощност, който да се състезава за подобряване на скоростния рекорд на сол.

VentureOne EV All-Electric

The VentureOne няма класическия вид на мотоциклет и е класифициран в групата на мотоциклетите с 3 колела. Но като компенсация той притежава автоматична система за балансиране, която го прави изключително стабилен на пътя и особено в завоите. Това странно, изцяло електрическо превозно средство, ще бъде снабдено с GPS система и екстри за развлечение, но дали ще намери своята идентичност и почитатели ще покаже времето.

Vespa M3 Hybrid

Скутерът Piaggio Vespa е вече познат, сега на ред е на пазара да излезе M3 Hybrid, оборудван с литиево-йонна батерия. Със своя 125 кубиков мотор той ще се представя на пътя като всеки друг модел на Vespa, но стоейки много по-стабилно с помощта на трите си колела. Очаква се 4 в различни модификации – изцяло електрически вариант, стандартен хибрид, low-charge хибрид и high-charge хибрид. При изцяло електрическата версия той е напълно безшумен, но за съжаление пробегът е до 20 километра. При другите модификации пробегът с напълно заредена батерия достига до напълно приемливите за градски условия 40 – 80 километра

Gen-Ryu на Yamaha

Един хибриден мотоциклет не може да се мери с V-Twin Harley? Напротив, хибридният мотоциклет Gen-Ryu е точно новият екологичен Harley, с комбинацията от лек 600 кубиков класически двигател и високо ефективен електрически. Освен това е снабден с един куп екстри – шумозаглушителна система, гласова навигация, hands-free плейър и клетъчен телефон. Плюс камера за обратно виждане, която е така нужна за паркиране в пренаселените градски условия.

Honda Cub Concept

Honda Cub Concept възражда 50 годишния Honda Super Cub, продаден в 50 млн. бройки и с безспорно best-selling ever ДВГ, който предизвиква истинска революция, като замества използваните до 1958 двутактови двигатели за пръв път с четиритактови. Honda Cub Concept е обновен с добавянето на водородна горивна клетка. Пробегът се очаква да бъде някъде около 80 километра, поне в началото, но въпреки това се наблюдава определен интерес и вероятно скоро ще го видим по улиците на големите азиатски метрополии.

Vectrix

Vectrix е първият достъпен на пазара електрически мотоциклет. Батерията е поставена отзад, което осигурява добре контролирано ускоряване. При цена от $13,000 той бързо ще си върне парите – пълното зареждане, което става за около 3 часа, осигурява приблизително 80 километра пробег при цена от 1 цент на миля. А липсата на скоростна кутия силно намалява разходите за подръжка и ремонт.

По материали от: http://www.wired.com

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Батерии, водородни горивни клетки, електрически мотоциклети, хибридни мотоциклети

  1. umnia-53
    16 Oct 09
    1:45 pm

    Има конструктори,много добри! Има идеий блестящи! Но представете си моля ви мотоциклет за незрящи! Всвета на икономическия бум! А можем да използваме и между планетен разум.Защо планетите орбита си имат, а учените ни поне това не могат да копират.Допирни точки имат всички, подредени в ъгли и осички.Перифериата им е добра.-Защо да не копираме сега?Сензорите са внедрени.Има осичка една,-по нея се движи инвалидната кола.Тука няма правила:линийката предавател а колата приемател.Има си колата разум/компютър/.Ти задача зададеш-отговора незабавен.Мисля че в този век, – не трябва от нищо да е зависим човек. ––- Пожелавам успех на всички мислители и на новите технологий внедрители.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>