GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Магнитна ножица

July 24, 2010

Тази удивителна магнитна ножица ще ви спести 90% от усилията, които бихте вложили, ако ползвате традиционния и предшественик. Представете си само какво означава това за някой, който ползва подобен инструмент ежедневно! Още по-хубаво е, че само с един бутон на дръжката могат да бъдат разместени полюсите, с което да се заключат режещите части, когато не е в употреба.

Просто невероятно е, че дизайнерите Sang-in Lee и Yun-je Sung са се сетили да усъвършенстват един инструмент, който изглежда почти съвършен в своята простота, универсалност и ефикасност. Е, вече не е така -вече имаме 90% по-ефективна ножица!

Защо едно толкова low-tech решение има място на страниците на един сайт за зелени технологии? Защото показва, че и най-простите неща, с които сме свикнали до болка, могат да бъдат подобрени, стига да се намери ентусиаст, който да погледне с достатъчно вдъхновение към тях!

По материали от: yankodesign

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: иновативен дизайн, иновативни решения

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>