GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Еколодки

July 28, 2010

Пъстрите и евтини пластмасови пистолети, топки, кофички, лопатки, пояси станаха почти единствени спътници в летните игри и забавления на децата ни. Но освен извор на радост, те лесно се превръщат в замърсители, счупени или забравени по плажовете, поляните и край реките.

Интригуващият проект  Little Drifters на booooooom и vancouversun
може да ви подскаже идеи за безобидни и креативни занимания край водата. Малките лодчици и салове, направени изцяло от  материали, намарени в природата, могат да отплуват спокойно, без да се притеснявате, че допринасяте за замърсяването на планетата.  Конкурсът „Little drifters“ (за съжаление вече приключил) е вдъхновен от една любителска колекция във Flickr, където  можете да намерите още оригинални хрумки и подсказки.

Надяваме се да сме ви вдъхновили да вложите своята изобретателност и очакваме снимки! Желаем ви хубаво лято!

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Екология, замърсяване, опазване на околната среда

  1. Някои са доста хубави и оригинално направени 🙂

  2. Много добра идея са тези еко-лодки, за да учим малките деца да обичат природата! Спомням си в моето детство също бяха много на мода ;):) специално лодките от дървесна кора и с жълъдово листо за платно!

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>