GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Brac Systems – технология за пречистване на отпадъчна вода

October 6, 2007

BracSystems Пречиствателната система на Brac Systems може да спести от 35% до 40% от месечната сметка за вода и в същото време да помогне за опазването на природата.

Технологията работи като съхранява мръсната вода от тоалетната, душа и пералнята в контейнер, където тя се пречиства. Пречистената вода не може да се използва като питейна, но е напълно подходяща за напояване или да се влее отново в контейнера за чистене на тоалетната. В повечето домове това е повече от 30% от използваното количество вода.

По изчисления на UNESCO до 2020 г. ще има сериозна липса на чиста вода. Нищо не ни пречи още сега да започнем да мислим как използвайки прости и евтини технологии можем да допринесем за решаването на водният проблем и в същото време да спестим пари.

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: вода, Рециклиране

  1. Доста интересна технология.Наистина би помогнала много при опазване на околната среда и би намалила сметките за вода,но колко ли струва

  2. Според сайта на компанията 1150 евро за 125 литра контейнер. Това е най-малкият контейнер и става за домове до 3ма човека. Цената не включва доставка, предполагам и инсталация.

    По моя преценка крайната цена може би ще достигне 2000 евро (но това е само в момента). Инвестицията ще се изплати за няколко години. Определено не е от най-евтините решения, но пък мисля че с времето ще се появят още по-добри варианти. Всичко зависи от количеството в което ще се произвежда. Ако наистина технологията стане популярна и има фирми които я произвеждат в България съм сигурен ще цената ще падне много. Освен това нищо не пречи да се комбинира и със система за събиране на дъждовна вода.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>