GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

„Rocket science“ в кухнята

August 6, 2010

Ако си мислите, че дизайнът в кухнята се изчерпва с избора на цветове, материали и няма място за кой знае какви технически иновации – значи не сте видели уникалната концепция за кухненски блок Cook n’ Roll на дизайнера Zivile Januskaityte. Той е супер компактен и осигурява всички удобства, за които си мечтаете.

Има индуктивен плот, фурна, която може да работи в няколко режима – печене, грил, притопляне; плъзгащият се плот разкрива контейнер, в който да се съхраняват прибори, съдове или продукти; както и мивка, в която водата потича след отваряне на капака и спира автоматично след затварянето му.

Най-футуристичният елемент е поставката за съдове, която автоматично анализира това, което се поставя върху нея и ако съдовете са мръсни, ги почиства без вода, а с помощта на нанопокритието, което е нанесено върху носещите елементи.

Надявам се да няма въпроси относно цената и датата, на която се очаква първите универсални кухненски блокове да се появят в търговската мрежа. Но идеята, че кухнята е не просто онази част от дома, където се приготвя храната, а благодатно поле за иновации, определено заслужава внимание.

По материали от: yankodesign

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Дизайн, иновативен дизайн, иновативни идеи

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>