GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Amazon Kindle 3 в България

December 5, 2010

Най-продаваният електронен четец в света за последните 2 години – Kindle 3 – вече е достъпен директно и на българския пазар.  Той е с подобрен дисплей: контраст 10:1, без отблясъци и гарантирана липса на слънчев ефект. Оптимизацията на качеството на изображението се постига и чрез подобряване на вградените в четеца шрифтове. Значително са намалени габаритните размери и теглото на устройството (21% по малък в сравнение с Kindle 2), като е запазен 6″ e-Ink екран и тегло от само 241 грама.

Вградения WiFi модем позволява връзка с интернет без ограничения, навсякъде където има достъп до безжичен интернет (както в къщи, така и по време на пътуване). Подобрена е и скоростта на прелистване на страниците (20% по-бързо в сравнение с предишния модел). Значително е подбрена и работата с PDF файлове – търсене в речници, бележки, подчертаване на пасажи от текста, паролно защитаване на документи. Не на последно място трябва да се изтъкне и новия WebKit базиран браузер, позволяващ свободното браузване в интернет. С еднократно зареждане батерията издържа до един месец (при изключен Wi-Fi и 3G).

Единственият вариант да поръчате Kindle от България до скоро  беше Amazon.com, което включваше и ходене до митницата за освобождаване на вноса. Сега обаче две български фирми предлагат устройството директно в България:
Kindle 3 Wi-Fi на цена от 360 лв. в Reader.bg и 330 лв. в Myebook.bg.
Kindle 3 Wi-Fi + 3G на цена от 460 лв. в Reader.bg и 430 лв. в Myebook.bg.

Поръчките от Reader.bg включват и безплатна доставка до цялата страна. В момента и на двата сайта има информация, че поради големия интерес наличните количества са изчерпани, като в Reader.bg продуктът ще бъде наличен след 10.12.2010 г. а в Myebook.bg след 21.12.2010 г.

Източник: xotspot

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: електронни книги

 1. Четенето на Kindle е наистина удобно. Аз съм с Kindle 2 и доставката му от Щатите беше един малък кошмар 🙂

 2. Fil
  09 Dec 10
  6:03 pm

  Аз се заглеждам от известно време по електронните четци, но честно казано никога няма да си взема Киндъл след случилото се с 1984. Фактът, че до устройството и файловете на него имат достъп от Амазон и не само че следят какво четеш, колко пъти, на коят страница си, ами и могат да премахват отдалечено файлове е просто безумно. Това е все едно да си купя библиотека, след което фирмата производител винаги да може да влиза в къщата ми и да прави каквото си иска с нещата, които слагам на библиотеката, купена от тях. Не, благодаря! Ще потърся някое устройство, което е отново с Линукс, но имам достъп до софтуера, без да го хаквам и само аз да имам достъп до данните на него.

 3. Tonchev
  09 Dec 10
  10:52 pm

  FIL
  супер секретната кореспонденция на американската дипломация може да я знае, всеки който иска, а вече и български секретни документи на Balkan leaks

  A ти се притесняваш от Амазон. Не забравяй, че преди всичко Интернет е информационна система на американските разведки и те затова са я създали, а не заради тебе или мене.

 4. Читател
  08 Jan 11
  7:39 am

  Цените на сайтовете са се приближили. Тези с безплатната доставка са свалили малко цените, докато другите са ги увеличили…

 5. Toro
  10 Jan 11
  6:10 pm

  Малкото увеличение при едните е в следствие на малкото увеличение на ДДС за Великобритания, сори…

 6. […] къщата, тъпчейки я с книги!), реши да ми подари Kindle – четец за електронни книги. Поръчан е, в най-скоро време очаквам да ми падне в […]

 7. Счетоводител
  15 Jan 11
  8:02 pm

  Торо:
  „Малкото увеличение при едните е в следствие на малкото увеличение на ДДС за Великобритания, сори…“

  Сори, ама увеличеното ддс няма нищо общо. Ако бяха нерегистрирани по ддс – тогава вече щеше да има.

 8. Toro
  18 Jan 11
  11:47 am

  Ако бяха нерегистрирани…

  А дали са?

  Ако са регистрирани… Я ми кажи, счетоводителю, как стои възстановяването на ддс от Англия, и в какви срокове?

  Аман от „счетоводители“…

 9. Счетоводител
  19 Jan 11
  9:39 am

  Да взема да ти обясня, че гледам си се разпенил нещо. Англия е в ЕС – и като си рег. по ддс и им изпратиш ддс-номера си и те не ти начисляват ддс, а ти си самоначисляваш 20% (щото в Бг е толкова!) с протокол за ВОП! Така че като си регистриран по ддс – ставката в страна от ЕС не те интересува. Ако не си – тогава вече си плащаш ддс-то. И тогава чак би имало значение.

  (и още нещо – пред „и“ не се слага запетая) :)))

 10. Севдалина Пеева
  19 Jan 11
  5:16 pm
 11. vladimir
  05 Feb 11
  3:51 pm

  ако някои знае как да си оправям шрифта когато чета на кирилица или е много дребен като е на“ fit in page“ варианта за увеличение е ако му дам на 150% но в този случаи излизам от параметрите на страницата и става много трудно за четене понеже не достига до крач на изречението.Когато текста е на латиница има друга опция за увеличение на шрифта не чрез процентите (аА). Ако някой има подобен проблем и знае как да го оправи ще сам благодарен.

 12. Toro
  09 Feb 11
  4:32 pm

  Проблемът ти е, че се опитваш да сравняваш pdf и mobi файлове. Със проценти се увеличават първите, а с функцията (аА) – вторите…

  Освен това pdf не е формат за електронно устройство, или поне не е за 6“.

 13. Stratsi
  12 Feb 11
  8:41 am
 14. vladimir
  12 Feb 11
  5:43 pm

  Благодаря , на toro i stratsi ще опитам при първа възможност да си сваля програмата за конвертиране на pdf във azw. Със сигурност при azw формата имам всички екстри за настроика на шрифтa включително и text to speech( при която при текст на кирилица ми чете само точките и запетайките)!!! :))

 15. Роксана
  13 Feb 11
  11:17 pm

  @Счетоводител

  Винаги съм се възхищавал на българския феномен – който от кавото не разбира това коментира. „… като си рег. по ддс и им изпратиш ддс-номера си и те не ти начисляват ддс…“ – това пробвал ли си го с amazon или са разкози по картинки?

 16. Toro
  17 Feb 11
  3:41 pm

  vladimir,

  text to speech работи само на английски, или поне аз не съм намерил за друг език… За кирилица твърдо няма, независимо от файловите формати.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>