GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Инициатива „Елха с корен“

December 9, 2010


Снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Greentech-BG се присъединява към инициативата на Фондация Екообщност „Елха с корен”:

„Вярваме, че наистина малко се иска, за да подскажем и насърчим повече градове да спрат практиката да празнуват с величествени отсечени ели, а и да приобщим повече хора да мислят за подобна елха с корен и у дома си. Вече се чува и за градове, които сами са избрали да украсят ела в центъра, без да я отсичат, което е радостно! Но са, уви, единици! Споделихме тази наша идея с приятели и набързо успяхме да привлечем хора като Яна, която ни нарисува прекрасна картичка за инициативата.

За да се сбъднат нашите пожелания е необходимо да помолим и за малко помощ от вас. Свалете картичката на Яна, която съдържа примерно послание до кметовете на общините. В електронно писмо до вашия кмет вие можете да приложите коледната картичка с отправения апел, като не забравяте да напишете името си, името на вашата община и фамилията на кмета. Ще се радваме, ако копирате и нашия специален коледен електронен адрес (elha@bepf-bg.org) в адресатите, за да можем да съберем информация за общия брой коледни честитки до кметове.

Електронните адреси на общините в България можете да намерите на интернет страниците им (които са достъпни и от интернет страницата на Фондация за реформа в местното самоуправление , Контакт с общините – в левия панел).
В подкрепа на идеята за живо коледно дърво, Венелина създаде петиция, която можете да подпишете тук.

Ако чувствате кампанията за ЕЛХА С КОРЕН близка до вашия светоглед, ще се радваме и ви молим да разпространите информацията за инициативата и до ваши приятели и близки, за да се присъединят към нея.

Нека си пожелаем посланието да има успех и чуваемост и да празнуваме все по-близо до и с природата!“

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: активизъм, зелен свят, Коледа

 1. sem= Stoyanovi
  11 Dec 10
  9:30 pm

  bravo, posdrablenie, ako as sapasa elxijka, ako ti papasit dryga beze stavat- dbe i t.n. do wcizki xora koito obi’at tasi kracota b prirodata dersaite!

 2. Хубава инициатива…
  Харесва ми, но лично според мен е по-добре да се насочим към това да възвърнем природата като посадим някое друго дърво…Защото какво е коледа без елха. Пък какво лошо има в това да си отрежеш едно коледно дръвче при положение че си посадил 3-4 примерно…

 3. Философ
  26 Dec 10
  8:03 pm

  Само неразбрах какво ще я правя тая елха с корен като мине коледа и като ми е била в хола?
  Хубава инициатива що се однася за елхите навън в градовете , поздравление за което.На приятели бих изпратил този линк но да спамя хора които непознавам доколкото съм запознат е нарушение на закона и не съветвам никои да го прави , още по-малко да се спамат личности като кметове.
  За елхите вкъщи с корен се питам къде ще я отглеждам през останалоте време от годината?
  По-скоро за елхите вкъщи призовавам хората към инициативата „Елха от пластмаса“.
  Не и капят листата , каот я използваш после я згъваш и прибираш до следвашата Коледа без да и се чудиш какво ще е правиш.Не заема и тилко място.Не се и грижиш за нея.
  Извода:за елха с корен в градовете(извън сгради) съм за,пак ще кажа идеята е много добра.За елха с корен вкъщи предвид изпроедните недостатъци – не , безмислено е.

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>