GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Изложба на топиари в Пекин

July 1, 2008


В очакване на старта на 29-тите Олимпийски игри в Пекин се подготвя едно от най-впечатляващите ботанически събития – Изложба на топиари – която показва невероятната красота и разнообразие на живи артистични скулптури.

Тя е дело на 80 ботанически градини от 25 страни и е израз на техните усилия да запазят живото наследство на растителния свят.

Изложбата ще бъде организирана в Science and Technology Park близо до Олимпийското село и ще е отворена за посетители от 8 юли до 8 септември. Тя е кулминация на месеци тежък труд от страна на организаторите – Китайската Академмия на науките, Botanic Gardens Popular Network, Beijing Municipal Science and Technology Committee и Botanic Gardens Conservation International (BGCI ).

Мотото на изложбата е: „Homes for plants, Gardens for humans”.

По материали от:www.lifeinthefastlane.ca


Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Екология

 1. Доста красиви неща, бих искал да ги видя на живо.

 2. един пор
  01 Jul 08
  11:49 pm

  Циркаджии 😀 Не, шегувам се естествено, много са хубави някои работи. Много труд са хвърлили. Преди време видях една пластична стена, т.е. райграс(?) оформен като стена, но е пластична, много ми хареса 🙂

 3. Страхотни снимки. Можем да реализираме всяка една от снимките при интерес!

 4. niko
  14 Aug 11
  12:23 pm

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>