GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

BMW ще захранва фабриката си в Лайпциг с енергия от вятъра

August 24, 2011

Германският автомобилен гигант BMW планира да издигне 4 вятърни турбини за да захрани с чиста енергия фабриката си край Лайпциг, където се асемблират стотици автомобили ежедневно, съобщи в понеделник Automobilwoche.

Вятърната централа трябва да започне да подава необходимата енергия преди края на 2013 година по информация от компанията.

BMW заявиха, че искат да превърнат своята фабрика в Лайпциг в пример за производство, захранвано със зелена енергия, който може да бъде последван от автомобилните заводи по света.

Във фабриката в Лайпциг ще бъдат сглобени 200 000 автомобила до края на 2011 година, при средно дневно производство от 740 автомобила.

По материали от: winddaily

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: енергия от ВЕИ, енергия от вятъра

 1. Joro
  25 Aug 11
  8:44 am

  Ако вземат и с по-малки двигатели да ги правят…

 2. Tonchev
  25 Aug 11
  10:19 am

  там казаха ,че ще инвестират 400 милиона долара за електроколи. Явно тези пари ги вземат лесно. С десетки пъти по-малко пари могат да се правят ел коли.

  Защоте те са десетки пъти по-прости от конвенционалните
  Виж повече на

  http://www.tonchev.org/hcarbg.html

 3. Tonchev
  25 Aug 11
  10:20 am

  4-те вятърни генератори са предимно рекламна акция. Защото районът на Лайпциг далеч не е най-ветровитото място в Германия, поради което там ефективността им няма да е висока.

 4. defiance
  25 Aug 11
  10:27 am

  Причината съм убеден, че не е за да бъдат по- екологични. Ако беше това щяха да пуснат в конвейра няколкото концепции за водородни автомобили и щяха да пуснат и няколко електрически… Причината за този ход според мен е 70% добър маркетинг за да покажат колко са „загрижени“ за околната среда и 30% започва да им идва на акъла, че така е доста по ефективно и ще спестяват ресурси…

  Между другото да припомня за батериите които споменах тук
  http://greentech-bg.net/?p=7895 в последния пост. Дали ще е интересно на някой от авторите да направи статийка за нови разработки за батерии?

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>