GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Великобритания започва изграждането на първата национална мрежа от зарядни станции за електроколи

August 28, 2011

 

Великобритания обяви изграждането на първата национална мрежа от зарядни станции за електрически автомобили, съобщава Guardian. Ползването на зарядните станции ще бъде безплатно за потребителите, всяка една от тях ще се захранва с вятърна енергия и ще бъдат достъпни във всички части на страната.

Великобритания ще инсталира тези станции по магистралите, а не в големите градове. Коментара на Dale Vince от Guardian:

“ Досега зарядните станции се позиционираха в центровете на големите градове. По мое мнение това е мястото, където те са най-малко нужни. Статистиките за навиците на шофиращите показват, че средният автомобил във Великобритания изминива не повече от 32 километра (20 мили) дневно. Подобни разстояния могат да бъдат изминавани от съвременните електрически автомобили в рамките на една седмица само с едно зареждане. Повечето собственици на автомобили (приблизително 70%) имат гаражи и следователно могат да зареждат в къщи през нощта. Именно при дългите пътувания по магистралите е необходимо презареждане.“

Според Vince зарядните станции по магистралите ще дадат възможност на повече британци да изберат електрически автомобили. Как това ще повлияе на електрическата мрежа? Ако всички автомобили на Острова станат електрически, експертите са изчислили, че количеството необходимо електричество ще нарастне само с 12%, доста по-малко от това, което хората очакват. За да се постави това в контекст, да припомним, че преди кредитната криза електрогенериращите мощности в страната са нараствали с 3% годишно. Т.е. за да се посрещне необходимата мощност след пълна конверсия на автотранспорта, ще са необходими само 4 години. Освен това по-голямата част от зареждането ще се извършва през нощта, когато натоварването на мрежата е най-ниско.  Анализите показват, че ако всички автомобили ( 28 милиона) във Великобритания станат електрически, мрежата ще работи много по-ефективно.

И още нещо: един от наистина революционните аспекти на ползването на електрически автомобили е факта, че всеки собственик на автомобил може да се превърне в своя собствена петролна компания – като генерира собствено електричество от ВЕИ и захранва собствения си автомобил. Това изглежда ще създаде доста проблеми за петролните компании.

Електрическите зарядни станции се монтират от компанията Ecotricity.

 

 

 

Source: Gas 2.0 

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: електрически автомобили, електрически зарядни станции, енергия от ВЕИ

 1. atanas
  29 Aug 11
  5:12 pm

  Ел.колите са бъдещето и за мен засега най-сполучлив е http://www.greentech.bg/?p=20888 първите 50-60км.на ток после се включва ДВГ-динамо произвеждащо и даващо ток на Li-on батерията комбинирана с суперкондензатори.Гаранцията от 8год. или 160.000км. на батерията е много сериозна.Проблем е от къде ще идва тока за зареждане и ако в Англия 28.000.000млн.коли станат на ток се съмнявам да има ток за всички.“Изследване в Германия 2009год.при 1млн. ел.коли дава 0.1% намаляване на СО2 емисии http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_car#Energy_efficiency
  В РБ-я консумацията на ток между 23:оо и 5:30 сутринта пада с 1500MW и в Англия едва ли пада с 28.000MW за да се зареждат 28млн.ел.коли???

 2. atanas
  29 Aug 11
  5:31 pm

  От месеци ми се върти в главата идеята на покрива на къщата да имам фотоволтаик и ветрогенератори с батерия за съхранение на тока и да си зареждам поне ел.колата и ако остава ток да се използва за други нужди.И това е много скъпо начинание ,и затова трябва държ.банка до 1%лихва за селското стопанство,топлоизолация и горе изложеното.Затова с референдум се питат бълг.граждани дали са съгласни 1-2-5% от бюджета да отиват в държ.банка за тези кредити – вместо 12млрд.лв.за пакта “евро+“ и 13млрд.лв.за “Белене“ с 25млрд.лв. се прави държ.банка – http://www.pari.bg/blog/2011/04/07/Komentar_Premiert_shhe_nadmine_Todor_ZHivkov_Po_dlgove

 3. Tonchev
  29 Aug 11
  7:29 pm

  забрави за двигател с динамо atanas. Чисто електрическите коли имат достатъч
  ен пробег – примерно до 600 km с един заряд. А ако е с фотоволтаици – може и повече
  виж как
  http://www.tonchev.org/hcarbg.html

 4. Tonchev
  29 Aug 11
  7:31 pm

  Проект за „умни“ електрозарядни станции по БГ патенти виж на
  http://www.b2b.bg/90.html

 5. Tonchev
  29 Aug 11
  7:34 pm

  допълнителен ток от теренни, покривни и фасадни фотовортаици воже да се „извади“ с огеладала
  виж как на:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ts3qjc2GOGU&feature=channel_video_title

 6. atanas
  30 Aug 11
  2:52 pm

  Тончев – има батерии които могат да изминат и 1000км. но струват 30.000$ и се скапват преди да се изплатят.С 30.000$ зареждам в САЩ 30.000литра гориво по 10л.на 100км. ще измина 300.000км.С батерията колко ще измина плюс цената на тока за зареждане.Затова засега “Шавролет“ са го измислили и гаранцията е сериозна – 160.000км. или 8год.Четох че са съчитали суперкондензатори с Li-on и затова дават толкова гаранция.Русия също ще произвежда йо-мобил на същият принцип http://bnt.bg/bg/news/view/50175/ruski_hibriden_avtomobil_stava_vse_po_populjaren и обещаха да струва до 10.000евро което не е за вярване.

 7. atanas
  30 Aug 11
  3:05 pm

  Тончев – генератор като динамо ще гори наполовина от традиционният разход.Представи си този http://www.dw-world.de/flashcms/autos/bg/bg_autos_popup.htm ДВГ като динамо и да гори 1л.на 100км. – нека до 2л.
  Тончев – мисля че “Шевролет“ са го измислили и имат още да усъвършенстват,и не е лошо това нещо да го направят динамо за ток за ел.кола – http://www.greentech.bg/?p=19282 вместо да се напъват да задвижват колата.Отделно тавана и преден капак трябва да са с фотоволтаици да дозареждат докато колата е изложена на светлина.

 8. Tonchev
  30 Aug 11
  3:19 pm

  Atanas-e
  Нъде е „гриин“ като изгориш 30 тона бензин ??

  В Англия зареждат акумулаторите БЕЗПЛАТНО по пътищата
  А когато колата спира прави ток в акумулаторите !!!
  Зареждаш колата от контакта в къщи, а ел зарядните станции са по пътищата
  виж как
  http://www.tonchev.org/ecotransportbg.html

 9. Георги Колев
  31 Aug 11
  9:29 am

  Не са прости Англичаните!

 10. atanas
  31 Aug 11
  12:24 pm

  Тончев – естествено че не e “Green“ но икономически е в пъти по-изгодно освен ако цената на ел.колата не се изравни с ДВГ-колата.Тончев мислиш ли че “Шавролет“ и Русия с йо-мобила са глупави или неразбират??? Тончев това за безплатното зареждане в Англия сериозно ли го мислиш – “зарибяват“ и после ще има електромер.Англия направи ел.кола набираща 100км. за 3сек. с 4-ел.мотора на 4-колела общо 380коня и 2-газови турбини като генератори като “Шавролет“ -първите 100км.минава на батерии и после се включват газ.турбини до 1000км.
  За мен това съчитание е най-доброто и ще изчакам 1-2год.да видим дали Русия ще пусне йо-мобила за 10.000евро и “Шавролета“ да падне на 20.000евро.

 11. atanas
  31 Aug 11
  12:39 pm

  Тончев -ще го кажа иначе – предпочитам да си купя Дачия-логан с 7-места на пропан-бутан за 10.000евро отколкото Шевролет за 40.000евро и ще видим йо-мобила дали ще е 10.000евро.Колкото за “Green“ ще се повтарям – “Изследване в Германия 2009год.при 1млн. ел.коли дава 0.1% намаляване на СО2 емисии http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_car#Energy_efficiency т.е. ел.колата е еко ако се зарежда от ВЕИ.Засега наполовина да се свалят емисиите СО2 от колите ПАК Е НЕЩО и затова слагам – този http://www.dw-world.de/flashcms/autos/bg/bg_autos_popup.htm ДВГ може да е генератор. Само 25% от петрола отива за гориво за ДВГ и може да се свали на 10% и ел.колите са най-малкият проблем за парниковият ефект,а за замърсяване на градовете е друга тема.

 12. Tonchev
  31 Aug 11
  10:57 pm

  купи си каквато кола искаш atanase, но в Европа вече само на старо.
  Защото съвременното общество в Европа държи изключително много green.
  Сега вече нови коли от клас евро 4 и по-малък не се произвеждат ИЗОБЩО за ЕС. Даже и в България вече трудно можеш да намериш вносител, който ще ти продаде нова кола от по-замърсяващ стандарт от Евро 5.

 13. Tonchev
  31 Aug 11
  11:03 pm

  Тук вече не става въпрос atanase за ИКОНОМИЧЕСКА целесъобразност. Може милион пъти да е по-икономически изгодно да караш кола ЕВРО 3, но нова няма кой да ти продаде в Европа по закон – това е положенето и ще става все по-така.

  След две годин се очаква стандарт Евро 6 и ще го покрият всички ел коли и някои по-малки хибриди, примерно с фиатските мултиеър турбо мотори.
  ТОВА Е РЕАЛНОСТТА. Затова твоите сметки са безнадеждно остарели и съвсем несъстоятелни сега.

  Виж незамърсяващи за ел коли по БГ патенти на

  http://www.tonchev.org/hcarbg.html

  Това е посоката – останалото е обикновено неразбиране на реалността

 14. Георги Колев
  01 Sep 11
  10:24 am

  Гн Тончев не мислите ли че е по практично вместо да се слагат фотоволтаици върху самата кола (мястото е ограничено) да се сложат на покрива на къщата на собственика и. Хем има повече място хем няма да се налага колата да стои на слънце 🙂

 15. крум
  01 Sep 11
  11:17 am

  „Тук вече не става въпрос atanase за ИКОНОМИЧЕСКА целесъобразност. Може милион пъти да е по-икономически изгодно да караш кола ЕВРО 3, но нова няма кой да ти продаде в Европа по закон – това е положенето и ще става все по-така.“

  Всъщност все за икономическа целесъобразност става въпрос, но не е страшно, че не го разбираш.
  Разликите между последните няколко ЕВРО х стандарта са доста малки. Но пък предоставят възможност за добри макетингови ходве и причини за честа подмяна на един автомобил с друг, така че да се стимулира производството. Стандартите се пишат от основните производители на автомобили. Така, че на конкуренцията от изток да и е по-трудно.

  „След две годин се очаква стандарт Евро 6 и ще го покрият всички ел коли и някои по-малки хибриди, примерно с фиатските мултиеър турбо мотори.
  ТОВА Е РЕАЛНОСТТА. Затова твоите сметки са безнадеждно остарели и съвсем несъстоятелни сега.“
  Както и всички автомобили с ДВГ, произвеждани от БМВ, Рено, Фиат, Фолксваген и прочие европейси производители. Така че нищо му няма на сметките. Въпреки, че аз лично не одобрявам идеята за ДВГ като динамо. Необходим е качествен скок в батериите и/или горивните клетки.

 16. atanas
  01 Sep 11
  2:29 pm

  Ще обясня как “Шавролет“ са го измислили – ДВГ като динамо с постоянни обороти произвеждащ постоянно количество ток отиващ в суперкондензатори даващи ток на ел.моторите в комбинация с Li-on.Суперкондензаторите са като буфери на тока от ДВГ-динамото защото когато ел.колата спира или тръгва консумацията на ток е различна и така са го измислили и изчислили ,и да не подценяваме инженерите и специалистите на “Шавролет“ -първите 60км.се минават на ток и батерия се изчерпва 60% и се включва ДВГ-динамото,и какъв е проблема ако харчи 1-2литра на 100км. И ако това нещо http://www.greentech.bg/?p=19282 стане динамо за ток за ел.кола – просто няма да има конкуренция

 17. Tonchev
  01 Sep 11
  9:07 pm

  От статията atanas-е повече от ясно става, че с вятърен ток ще карат елколите. Това е положението- това е съвременното. Забрави за ДВГ !!! – те са атрибут на миналия век. Не само поради дефицита на петролни горива

  Сега транспортът е основен замърсител с парникови газове. Затова и автомобилният и другите минават на електрическа тяга , Включително в синергична система на „умна мрежа“

  виж как на
  http://www.tonchev.org/ecotransportbg.html

 18. atanas
  02 Sep 11
  2:25 pm

  Тончев – при 10.000 или 100.000 ел.коли е лесно но при 10.000.000млн. ел.коли ще трябват минимум 10.000MW ток от вятър – и да има вятър!!!А написаното “Сега транспортът е основен замърсител с парникови газове“ не е вярно в глобален мащаб и затова се търгува с СО2-емисии.Защото знаеш за метана и ТЕЦ -вете,заводите са основните замърсители и са изброени в протокола от Киото газовете.Отделно д-р Пол Фрейзър твърди че – СО2F2-замест. на бромида при раст.защита и е 5000 по-мощен СО2 и нараства с 5% на 1год.NF3 -замества перфлуоровъглеродите главно при производство на платки и е 170.000 пъти по-мощен от въгл.двуокис и нараства с 11% на 1год.

 19. Tonchev
  02 Sep 11
  5:19 pm

  транспортът atanas е най-големият замърсител на въздуха в САЩ – виж на линка графиката жълта колонка –

  http://www.lowimpactliving.com/pages/your-impacts/global-warming1

  световните статистика показват подобни резултати

  но транспортът цапа не само въздуха, но и почвата и водата в най-широки географски граници, за разлика от енергетиката, коиято цапа по-концентрирано терените и водата.

  Изходът е ясен в статията
  Коли на вятърен ток и то без пари ,за сега

  Имаме и патентовани БГ решения за тези случаи:

  за колите виж на :
  http://www.tonchev.org/hcarbg.html

  за интелигентната инфраструктура виж на :
  http://www.tonchev.org/ecotransportbg.html

 20. ANDRE
  03 Sep 11
  6:54 am

  Сметките че увеличението на консумирания ток ще бъде 12% са верни.
  За Б-я изследване на БАН е показало около 9%. Моите собствени сметки дават почти същото:
  Нека ср.автомобил е 1.3 литра или 75 к.с. или 55 kW.
  Това обаче е при максимално натоварване напр.6 хил.оборота.
  Нормално при набрана скорост на 5-та предавка се ползват не-повече от 20-25 kW мощност. С които пък за 1 час се изминават примерно 80 км.средно.
  Така излиза че 80 км.се изминават срещу изгорени 25 kWh ток.
  При годишен пробег средно за БГ около 10000 км.това прави 3125 kWh.
  Това прави 3125/365 = 8.6 kWh дневно увеличение на консумацията на ток на едно семейство.
  При 3 мил.автомобили по пътищата в БГ това означава дневната консумация на ток да нарастне с 2.000.000 х 8.6 kWh = 17.2 gWh.
  Т.е. 17.2/24 часа = 0.7 GW допълнителна мощност необходима за да може всички коли в БГ да драйват на ток.
  В момента зимното потребление на ток не превишава 5 GW а лятното 3 GW.
  Средно годишно грубо 4 GW.
  Или 0.7/4 GW = 17.5% увеличение на консумирания ток необходимо с амо за електромобили. На практика ще се зарежда само през нощта по две причини:
  – Никой не може да си позволи да тръгне през деня с незареден автомобил и да рискува някъде да чака на зарядна станция да зарежда 2-8 часа.и то на много скъп ток.
  – Нощната енергия и то в къщи си е най-евтина. А българинът е пестелив както знаем.
  Това означава че на практика тези 17.2 gWh дневно за зареждане на ел.автомобилите ще се случват най-вече през нощта. Т.е.през нощта консумацията на ток ще скача със 2.1 GW докато през деня няма да има съществено увеличение на консумацията.
  Като се има предвид обаче че българските ел.централи нощно време произвеждат огромни количества излишна енергия която иначе в голяма част не се потребява и се губи тези 2.1 GW допълнителна мощност в голяма част ще бъдат утилизиране на съществуващата през нощта излишна мощност.
  А като се има предвид и огромния резерв инсталирани електромощности които не се ползват въобще – 12 GW инсталирани мощности при реална консумция до 5 GW през зимата и до 3 GW през лятото, е ясно, че тези допълнителни 2.1 GW нощно време няма да бъдат усетени а само ще подобрят ефективността на централите защото ще използват излишната през нощта енергия която иначе в момента просто се губи.

 21. atanas
  06 Sep 11
  6:31 pm

  Тончев – аз съм за ел.колите и трябва децентрализация – на всяка къща фотоволтаик за топла вода и ток с ветрогенератори,и вечерта да си зареждам ел.колата с ток от ВЕИ – ЗАЩОТО АКО СЕ ЗАРЕЖДАТ от ТЕЦ намалението на СО2 е до 1%.А за жълтата колонка на линка е ясно обяснено – замърсителите са разделени на 4-вида и затова е така.
  Тончев – СО2 се измива от дъжда и се образува въглена к-на която измива от почвата минерали необходими за образуването на черупките на морските обитатели.Въгл.киселина е опасна когато дирекно попада в океаните защото повишава киселиноста им и може да убие синьо-зеленият планктон “произвеждащ“ около 70% от кислорода на Земята и преди 3-4месеца гледах по “Национ.георафик“ как от спътници е сниман планктона че намалява,и това е по-страшното щото няма кой да произвежда кислорода на Земята.
  Тук е дадено на час колко ток се консумира http://www.tso.bg/default.aspx/tovar-na-ees/bg и теоритично 3.000.000млн.ел.коли включени на нощна тарифа по 1кw/h средно е равно на 3.000MW на час минимум, и тогава ще махнат нощната тарифа.

 22. Tonchev
  06 Sep 11
  7:44 pm

  повече собствено мислене – по-малко ТВ информация на „гола“ вяра

  Иначе елеккрическите коли са поне два пъти по-енергийно ефективни от тези с ДВГ. А най-добре е те да се захранват от ВЕИ – в статията е посочен вятър, а може и още друго

  „виж как
  http://www.tonchev.org/ecotransportbg.html

 23. Tonchev
  06 Sep 11
  7:48 pm

  Твоите сметки ANDRE не включват изцяло ветроизточници за ел колите – а точно това пише в статията. Освен ветроизточници може да се ползва и още по-евтин ток – от хидрокинетичните ел централи

  виж за тях на
  http://www.tonchev.org/novavec.html

 24. ktamen
  19 Sep 11
  4:28 am

  А по сметките на тончев 5лв за кВтч за ток от неговите въртележки е по-евтино от 20ст за кВтч от вятърни генератори.

 25. Tonchev
  19 Sep 11
  8:01 am

  поредната заблуда ktamen

  .“..себестойността на генерирания ток от голям понтонен ВЕЦ с реактивни хидрокинетични турбини е под 10 ст. на киловатчас, а при масовото производство на такива турбини у нас, себестойността на тока ще спадне и под 7 стотинки (0.0035 евроцента на киловатчас“
  Виж целия текст на http://www.tonchev.org/novavec.html

  а една реактивна турбина виж на

  http://www.b2b.bg/hydrotojet.html

 26. ktamen
  19 Sep 11
  11:57 am

  Tonchev
  19 Sep 11
  8:01 am

  поредната заблуда ktamen

  .“..себестойността на генерирания ток от голям понтонен ВЕЦ с реактивни хидрокинетични турбини е под 10 ст. на киловатчас, а при масовото производство на такива турбини у нас, себестойността на тока ще спадне и под 7 стотинки (0.0035 евроцента на киловатчас“

  Кой ги сметна тези стотинки бе тончев, някое от зелените човечета ли? То си е направило майтап с теб.
  В Дунав подобни стотинки са напълно невъзможни.

 27. Tonchev
  19 Sep 11
  1:38 pm

  Тези стотинки ktamen-е ги смятат знаещите. А те по правило са изобретелите. Ето един цитат на изобретател, който и по-малки числа е сметнал:

  Inventor Brian Moffat says:
  „We have designed a hydrokinetic electrical power generation device that is simple, inexpensive, low-maintenance and durable. We estimate that it will generate electricity at 1.5 cents/kWh, versus 3.0 cents/kWh for coal and 3-40 cents/kWh for existing renewables. And, this technology can scale without limit.“

  виж цялата статия „Grid-ready and cheaper than coal“ на
  http://peswiki.com/index.php/Directory:_Spindrift_Hydrokinetic_Energy_Device

 28. ktamen
  19 Sep 11
  2:00 pm

  Факта, че има такава разлика между сметната от теб цена (10ст) и цената посочена от Браян Мофет (1,5цента) показва, че поне единия от вас двамата не може да смята.
  Лично аз съм на мнение, че и двамата сте били подведени от зелените човечета.

 29. ktamen
  19 Sep 11
  2:19 pm

  Между другото откъде имаш информацията, че 7ст са равни на 0,0035евроцента (тоест че 1 евро се разменя за 2000лв)?
  Това сам ли го сметна или си го преписал от някой друг „изобретател“? Сериозно ли го вярваш?

 30. Tonchev
  19 Sep 11
  2:40 pm

  ktamen-е
  както обикновено си повърхностен и не си прочел, че цената е 1.5 цента е за вълнова хидрокинетика

  виж цялата статия „Grid-ready and cheaper than coal“ на
  http://peswiki.com/index.php/Directory:_Spindrift_Hydrokinetic_Energy_Device

  а моята цена 10 ст. е за такава 3D реактивна турбина

  http://www.b2b.bg/hydrotojet.html

 31. ktamen
  25 Sep 11
  6:42 pm

  Tonchev
  19 Sep 11
  8:01 am

  „поредната заблуда ktamen

  .“..себестойността на генерирания ток от голям понтонен ВЕЦ с реактивни хидрокинетични турбини е под 10 ст. на киловатчас, а при масовото производство на такива турбини у нас, себестойността на тока ще спадне и под 7 стотинки (0.0035 евроцента на киловатчас“
  Виж целия текст на http://www.tonchev.org/novavec.html

  а една реактивна турбина виж на

  http://www.b2b.bg/hydrotojet.html
  А тези 0,0035 евроцента за киловатчас кой ги сметна?
  Искам да си поръчам такива турбини с мощност около 100MW, как може да се видим за да уточним подробностите?

 32. Tonchev
  26 Sep 11
  12:11 am

  ktamen-е както обикновено не си прочел, че цената е 1.5 цента е за вълнова хидрокинетика

  виж цялата статия „Grid-ready and cheaper than coal“ на

  http://peswiki.com/index.php/Directory:_Spindrift_Hydrokinetic_Energy_Device

  А за моята хидрокинетика виж HD видеоклипове и снимки на

  http://www.b2b.bg/hydrotojet.html

  А за 100 мегавата ти трябват мтого пари.

 33. Ender
  29 Sep 11
  3:41 pm

  Да си търсил работа като рекламен агент, в секта за набиране на последователи, политически говорител и за поп ще станеш. Повтарянето на нещо няма да го направи истина ако то само по себе си не е вярно. Но няма да е зле да се кандидатираш за политик ще имаш мегдан да се развихриш. Особенностите на политиката са това че никой не му пука за фактите а ти ще се вържеш в пеизажа на политическата ситема забележително добре.

 34. Tonchev
  29 Sep 11
  10:08 pm

  Ender
  Нека всеки решава какъв да бъде. Аз не ти казвам за какво не/ставаш. Поне тук. Но се налага да пиша, за да ти кажа, че не е добре да спамиш болога.

  За да си в час с темата на статията
  виж интелигентна система за елмрежа и за зарядни батерийни станции по пътищата
  http://www.b2b.bg/90.html

 35. Ender
  30 Sep 11
  7:50 am

  Тук не мога да отрека правотоата ти
  Спри да спамиш и се заеми да издириш малко фактология не реклама.

 36. Tonchev
  30 Sep 11
  10:16 am

  Ender – не ми е интересна рекламата. Нека всеки сам да решава какво да не/дири. Аз правя и пиша за нови технологии във ВЕИ,

  И хибридни такива, с акценти „НАПРАВИ СИ САМ“ – Виж фактология по темата на

  http://www.novadrive.eu/bg.html

 37. […] 2.0  , greentech-bg Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>