GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Енергия за дома от светкавици!

October 16, 2007

lighteningfield Стийв Ле Рой, откривател от американският щат Илиноис, е създал устройство, което може да захранва предоставя електроенергия използвайки светкавица като енергиен източник. Предполага се че Стийв е взаимствал идеи от трансофматор на Никола Тесла от началото на 20 век.

Устройството се състои от стълб висок метър и половина, който генерира достатъчно ток за да захрани 60 ватова крушка в продължение на 20 минути. Светкавицата чиято енергия се използва е създадена по изкуствен начин от устройството. Откривателят твърди, че е възможно да се построи комерсиален генератор състоящ се само от един такъв стълб, който да бъде достатъчен за 30 000 домакинства на ден.

Източник: Inhabitat

Био на автора: Ангел Кафазов:
Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: алтернативна енергия, енергия за дома, светкавици, тесла

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>