GreenTech-BG

Българският сайт за зелени технологии

Ефирна празнична инсталация от отпадъци

December 29, 2011

Сцената на Ловешкото читалище „Наука“ и тази година е празнично украсена с арт-инсталация на художника Тихомир Витков, изработена от отпадъци. За ловчалии лъскавите листове ламарина са познат отпадък от дейността на няколко фирми в града.  Но фантазията и сръчната ръка на художника са сътворили вълшебен декор за коледните и новогодишни концерти на малките певци, пианисти, танцьори и актьори.

Деликатните и леки орнаменти отразяват светлината на прожекторите, леко потрепват и се въртят и пасват брилянтно на празничната атмосфера и вълненията на  изпълнителите и публиката.

Още едно достойнство на тази празнична сценична украса е фактът, че тя е 100% рециклируема и няма да попадне на сметището.

Снимките са на талантливия млад фотограф Цветомир Петров.

Био на автора: Севдалина Пеева:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: креативност, отпадъци, Рециклиране

  1. Поздравления. Страхотна идея и прекрасно изпълнение!

Добавете коментар

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>